AEG Airco

Een goede airco is op warme dagen geen overbodige luxe. Als je verkoeling op prijs stelt en dit ook nog eens zo energiezuinig wilt doen, dan is een aircosysteem van AEG een mooie optie. Zowel voor particulieren als bedrijven is airconditioning een oplossing voor een comfortabel verblijf of goede productiviteit op de werkvloer.

AEG is een Duits merk en zoals vele Duitse merken staat het bekend om zijn vakmanschap. AEG is eigenlijk een afkorting van Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft en begon ooit met het produceren van elektrische onderdelen voor keukenapparatuur en wasmachines. In de loop der tijd is dit label uitgebreid over de hele wereld en inmiddels fabrikant geworden van koelkasten, drogers, wasmachines, maar ook airconditioning. Prijstechnisch gezien doet AEG het goed, zonder echt consessies te doen aan de kwaliteit.

Eenvoudige bediening

Een groot pluspunt van AEG airconditioning systemen is dat het een innovatief merk is dat het gebruiksgemak respecteert. Allerlei nieuwe snufjes zorgen vaak ook voor meer mogelijkheden en instellingen, dat vaak ten koste gaat van een eenvoudige bediening. Als je dus op zoek bent naar een high tech airco met een makkelijke bediening, dan ben je met dit merk goed uit. Bovendien hecht AEG veel waarde aan duurzaamheid. De meeste apparaten zijn zodanig gemaakt dat ze profiteren van een laag gebruik van energie. En hiermee probeert AEG zich ten opzichte van andere fabrikanten te onderscheiden.

Airconditioning als uitkomst

Teveel vocht in de ruimte? Misschien denk je dan niet meteen aan een airco, maar om overtollig vocht uit de lucht te absorberen kan een airconditioning van AEG uitkomst bieden. De meeste  airoc’s van AEG zijn ware klimaatregelaars die het mogelijk maken vochtige lucht in een koude, drogere lucht te veranderen. En dat is nog niet alles. De duurdere exemplaren kunnen zelfs als verwarming werken, dus dan heb je ook wat aan je klimaatregelaar gedurende de koudere dagen. Terecht mag worden gezegd dat veelzijdigheid goed past bij de airco’s van het Duitse AEG. Met een AEG airco kun je dus het hele jaar rond profiteren van je regelaar.

Verschillende soorten airconditioningsystemen

Er zijn zoveel verschillende soorten airconditioningsystemen op de markt, waardoor je dus enorm veel keuzes hebt om uit te kiezen. Er bestaan airco’s voor aan de wand, cassettemodellen, vloermodellen, kastmodellen, plafondmodellen, buitenunit’s en losse, mobiele airco’s. Bepalend is waar je voor kiest als je naar de ruimte kijkt. Wil je graag een exemplaar die je aan de muur of plafond kan hangen, als je weinig ruimte hebt? Of ben je juist op zoek naar een verplaatsbaar model, zodat je je klimaatregelaar altijd bij de hand hebt op het moment dat het jou uitkomt? En last but not least, ga voor een mobiele airco die voldoende vermogen heeft om de gewenste ruimte te koelen. Enkele overwegingen die je beter vooraf kunt maken voor aanschaf.

Hoe kies je de beste airco?

Als het neerkomt op vaste airco’s heb je hoofdzakelijk twee verschillende systemen: een plafond of wand airconditioningsysteem. Het voordeel van een vaste airco in huis of op kantoor is dat het een zeer comfortabel systeem is. Waarom? Qua design valt deze amper op in het interieur en het geluid is minimaal. Je kunt dit type airco inbouwen in het plafond of aan/in een muur om zo de gewenste temperatuur te krijgen in het vertrek. Wel moet je rekening houden dat met een vaste airco je hoofdzakelijk slechts één ruimte kan koelen of verwarmen. Op basis van deze kennis en wat je specifieke wensen zijn, kun je het beste een airco kiezen die bij je past en de ruimte waar je klimaatbeheersing wilt toepassen.

De beste airco’s van AEG

Als je dan eenmaal besloten hebt voor welk soort airco je wilt gaan en je graag voor een AEG exemplaar gaat, dan zijn er volop mogelijkheden. Hieronder zetten we enkele AEG airco’s voor je op een rijtje die tot de topselectie behoren van AEG.

De AEG AXP34U338CW

De AEG AXP34U338CW is verkrijgbaar in de kleur wit, is 71 cm hoog en kost gemiddeld zo’n zeshonderd euro. Deze airconditioner geschikt voor grotere ruimtes tot 40 m2. Het apparaat werkt de warme lucht naar buiten via een afvoerslang, dus zorg dat deze vlakbij een raam of andere opening staat, zodat de lucht goed afgevoerd kan worden. Deze draagbare airconditioner houdt exact de juiste temperatuur in huis en beschikt over energielabel A voor energiezuinig koelen. Opmerkelijk aan de AEG AXP34U338CW is dat de uitblaasrichting geregeld kan worden. Dit dankzij de verstelbare uitblaasrichting die je zelf kunt afstellen. En daarnaast heb je de mogelijkheid om uit vier verschillende snelheden van koelteregeling te kiezen, zodat je geheel naar wens je eigen ideale koelstand kan bepalen. Met de overzichtelijke LED-display behoud je ten alle tijden het overzicht.

AEG PX71-265WT – Airoundio – Mobiele Airco

In een wat hogere categorie prijsklasse ligt de AEG PX71-265WT – Airoundio – Mobiele Airco, maar dan heb je ook wel wat. De ronde airco lijkt in eerste instantie wellicht op een muziekbox, maar het is een airco die 360 graden rondom werkt. Dit circulaire type heeft een efficiënte verkoeling, maar ook een verwarming die gelijkmatig verdeeld wordt door de ronde vorm. Dit systeem verkoelt en verwarmt ruimtes tot 30 m² oftewel 75 m³. Deze mobiele airco is voorzien van een energielabel A en is makkelijke te bedienen via de draadloze afstandsbediening of via de smartphone-app en beschikt over handige wielen, waardoor een verplaatsing makkelijk gaat. De AEG PX71-265WT komt met een bijzonder Premium Window Kit voor makkelijke en goed uitziende afvoer van lucht naar buiten. En dat tezamen met een fabrieksgarantie van twee jaar, zo kan het helemaal niet meer misgaan.

Uiteraard heeft AEG nog veel meer airco’s in het assortiment, maar bovenstaande airco’s zijn hoogwaardige airco’s uit de collectie en de meest verkochte aircosystemen op dit moment in ons land.

Enkele belangrijke kenmerken van AEG airco’s op een rijtje:

  • De verkoelingssystemen van AEG zijn enorm innovatief
  • De airco’s van AEG zijn duurzaam
  • Veelzijdige airco’s met meerdere functies
  • Alle AEG airco’s hebben een eenvoudige bediening
De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.