Carrier Airco

De  binnenlucht kunnen regelen of aanpassen is voor veel mensen een sterke troef om een airconditioningsysteem aan te schaffen. En dat is ook goed verklaarbaar. Lekkere koelte tijdens de warme maanden en eventueel een verwarming of ontvochtiging tijdens de wintermaanden. Ook kunnen aircosystemen het effect van bacteriën en allergenen minimaliseren en zo voor een betere luchtkwaliteit zorgen in huis of op kantoor. Wil je een airco aanschaffen van het Amerikaanse merk Carrier dan ben je ongetwijfeld goed uit. Als uitvinder van aircosystemen begrijp je vast en zeker dat je met Carrier het neusje van de zalm in huis haalt.

Het Amerikaanse Carrier is een merk dat zich in de loop der jaren heel sterk gevestigd heeft op de markt van klimaatbeheersing. Het label is gespecialiseerd in airconditioning, verwarmingen en koeloplossingen als geen ander. Carrier maakt dan ook gebruik van de nieuwste technologien voor hun airco’s.

En het is allemaal goed verklaarbaar, want zoals gezegd, Carrier vond zelfs als eerste de airconditioning uit! Dat zegt dus al heel wat over dit Amerikaanse merk. Zo’n honderd jaar geleden bedacht uitvinder en ingenieur Willis Carrier uit New York het eerste airconditioningsysteem op de markt. En sindsdien gingen de Carrier airco’s als een zoete broodjes over de toonbank. Uiteraard ging de ingenieur daarna verder aan de slag met verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. De continue ontwikkeling van de optimale regeling van het binnenklimaat is nog steeds vandaag de dag een gedrevenheid van het merk. Je treft Carrier airco’s dan ook overal aan: niet alleen in huis, maar ook in vele winkels, bars, restaurants, apotheken, ziekenhuizen en allerlei andere organisaties wereldwijd.

Wereldwijd nummer 1 in de airconditioningsector

De vooruitgang op het gebied van elektronica heeft de ontwikkeling van verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- en koeltechnologie enorm veranderd. Waar vroeger airco’s alleen goed waren om te verkoelen, zijn airconditioningsystemen tegenwoordig ook apparaten om ruimtes de verwarmen, te ontvochtigen en zelfs de luchtkwaliteit in te verbeteren. Het laatste is nu vooral in COVID-tijden erg belangrijk. De airco’s van Carrier zijn gemaakt van topkwaliteit, voorzien van de nieuwste snufjes en daarnaast zijn de units zeer energiezuinig en beschikken ze bijna allemaal over energielabel A++ of A+ in koelen en verwarmen. Veel bedrijven maken daarom ook graag gebruik van een Carrier systeem. Het is dan ook het meest voorkomend merk airco in restaurants en bedrijven overal ter wereld en in veel Amerikaanse huishoudens.

Een vaste of een mobiele airco van Carrier?

Ga jij voor een vaste of mobiele airco? Een mobiele versie profiteert van het pluspunt dat het verrijdbaar is en overal makkelijk mee naar toe te nemen is. Je kunt dus verschillende vertrekken verkoelen of zelfs verwarmen. Verplaatsbaar en vaak compact zijn twee grote pluspunten. Let wel op: een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang die de warmte en condens naar buiten toe afvoert.

Als het gaat om vaste airco’s zijn er met name twee meest voorkomende systemen: een plafond of wand airconditioningsysteem. Het pluspunt van een vaste airco in huis of op kantoor of andere werkvloer is dat het een zeer aangenaam systeem is. Qua design valt deze amper op in het interieur en het geluid is minimaal.

Je kunt dit type airco inbouwen in het plafond of aan/in een muur om zo de gewenste temperatuur te krijgen in het vertrek. Wel moet je rekening houden dat met een vaste airco je hoofdzakelijk slechts één beperkte ruimte kan koelen of verwarmen. Daarnaast hebben vaste airco’s vaak een buitenunit.

Er zijn ook vaste airco’s zonder buitenunit, maar houd dan rekening met het feit dat bij modellen zonder buitenunit je moet hebben of maken voor een afvoerslang, die de warme lucht naar buiten afvoert. Dat kan bijvoorbeeld via een raam of deur. Zorg ervoor dat er daarbij niet weer warme buitenlucht naar binnen komt. Dat zou niet erg efficiënt zijn. Het is het beste om vooraf eerst te bedenken in welke ruimte je de airco wilt plaatsen, wat voor soort type airco je liever hebt en wat verder je wensen zijn. Zo kies jij de meest passende airco kiezen voor jouw vertrek of werkplek.

Bekende modellen van Carrier

De Carrier airco’s behoren qua prijs niet tot de laagste klassen, in het algemeen zijn ze wat duurder dan de andere merken. Daarentegen heb je wel meteen een klasse  product in huis. En met wat mazzel kun je een iets ouder model tegen gunstige prijzen aanschaffen of als het in de aanbieding is. Carrier heeft enorm veel verschillende soorten airconditioningsystemen in het assortiment voor professioneel gebruik, maar ook gewone huishoudens. Hieronder een greep uit het aanbod.

De AURORA 42QHB/38QHB – E8S

De AURORA 42QHB/38QHB – E8S is een toppertje onder de Carrier airco’s. Het apparaat staat bekend om de snelle koeling, het hoog comfort en energiezuinige technologie. Bijzonder van deze airco is ook dat het een zeer stil apparaat is dat een zogenaamde mute functie ingebouwd heeft.

Deze functie garandeert een geruisloze en comfortabele nacht. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de instellingen voorprogrammeren, zodat je er geen omkijken meer naar hebt.

Op het interactief beeldscherm kun je alle temperaturen en instellingen in een oogopslag zien. Omdat deze airconditioner meerdere mogelijkheden heeft, kun je de airco ook gebruiken voor het ontvochtigen van de lucht, om de lucht op te warmen of als ventilator.

De R32 reeks

Carrier heeft zijn standaard R-serie vaste airco’s een tandje hoger gebracht met de R32 serie airco modellen

Deze onderscheiden zich door de optimale prestaties, laag energiegebruik, hoge betrouwbaarheid en groot bedieningsgemak.

De R32 reeks is voorzien van slimme functies waardoor efficiëncy en comfort geweldig hand in hand gaan. Alle modellen uit deze serie zijn standaard voorzien van een zelfdiagnose waardoor de temperatuur en vochtigheid in de lucht continue gemeten wordt en storingen in de gaten worden gehouden, een infrarood bediening, een turbo modus, auto-swing en een automatische restart als bijvoorbeeld de electriciteit of spanning uitvalt.

Enkele belangrijke kenmerken van Carrier airco’s op een rijtje:

– Professionele airco’s en daardoor ook wereldwijd in veel hotels, winkels en restaurants gebruikt

– Airco’s in veel verschillende uitvoeringen zoals satellietmodel of cassettemode

– Veelal zeer energiezuinig, sommige airco’s dragen zelfs label A+++

– Voorzien van de meest high tech snufjes om de lucht te zuiveren en te ontvochtigen

– Duurzame oplossing om gedurende het gehele jaar het perfecte binnenklimaat te creëren

De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.