De'Longhi Airco

Je kent dit merk wellicht van de innovatieve koffiemachines, maar het italiaanse De’Longhi is ook de fabrikant van airco’s. En dat is ook niet gek, want in Italië is goede koffie immers belangrijk en de temperaturen kunnen hier ook behoorlijk oplopen, dus de stap naar de ontwikkeling van airco’s is goed verklaarbaar. Het label staat voor vernieuwing en verbetering en behoort tot de betere merken op de markt.

Met de zomer in aantocht of op hete dagen, overwegen veel mensen om een airco aan te schaffen. Geen slecht idee, want met airconditioning is het een stuk aangenamer in huis of op kantoor. Er zijn heel veel verschillende soorten airco’s en merken op de markt verkrijgbaar, dus sommige zien de bomen niet meer door het bos. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten airco’s zijn, te weten een mobiele airco of een vast aircosysteem. Beiden hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. De vaste zien er doorgaans wat mooier uit en zijn makkelijk te installeren. De mobiele versie is daarentegen verplaatsbaar. Een keuze die voor ieder weer persoonlijk is of afhankelijk van de leef-of werkruimte is. Er zijn nog meer verschillen tussen de verscheidene systemen, maar het is verstandig en logisch om eerst te weten of je voor een vaste of een losse airco gaat.

Een airco kan ook zorgen voor een goede luchtvochtigheid

Wist je dat behalve het verkoelen van de ruimte, de airco’s van De’Longhi ook de vochtige lucht in het vertrek droog maken? Behalve de meest belangrijke functie van airconditioning, heeft deze ook dus nog een andere functie. Twee vliegen in een klap dus. Ideaal is het als de luchtvochtigheid tussen de vijftig en de zestig procent ligt en daar zorgen de De’Longhi airco’s dus voor. Teveel vocht in de ruimte zorgt voor verscheidene nadelen, denk aan schimmel in huis, maar teveel vocht kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken of de ontwikkeling voor allergieën stimuleren. Bovendien is het niet bevorderlijk voor gewrichtspijn en reuma. Een airco als vochtabsorbeerder helpt dus ongetwijfeld ook mee aan een goede gezondheid. Er zijn ook airco’s die de lucht in het vertrek kunnen verwarmen, een derde functie van airconditioningsystemen. Airco’s hebben tegenwoordig dus zeker niet meer alleen de klassieke functie van verkoeling in huis. En dat is tevens een belangrijke reden waarom steeds meer mensen een airconditioningsysteem kopen.

Nog meer redenen waarom je een airco zou kopen

Behalve het verkoelen of verwarmen van de lucht en het ontvochtigen, kunnen airco’s ook de kwaliteit van de lucht verbeteren in huis, in de winkel of op kantoor in Corona tijden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen, indien goed onderhouden en bediend, de verspreiding van virussen kunnen verminderen. Dus behalve comfort, kunnen goede airco’s ook de weerstand tegen infecties verbeteren. Dat komt ook doordat airconditioningsystemen met ingebouwde ontvochtiger voor een gezonde luchtvochtigheid zorgen. En dat kan helpen om de verspreiding en overleving van virussen te beperken. Zeker in tijden dat Corona heerst, is dit van aanmerkelijk belang voor de gezondheid. Een extra reden waarom je in deze tijden een goede airco wilt aanschaffen voor in huis, kantoor of op een andere de werkplek. Alle airco’s van De’Longhi hebben een ontvochtigingsfunctie.

Verschillende soorten airco’s van De’Longhi

De’Longhi brengt voornamelijk mobiele airco’s op de markt. Het grote voordeel van mobiele airco’s is, is dat ze verrijdbaar zijn. Je kan de airco dus gewoon meenemen naar de slaapkamer, keuken of welk vertrek dan ook waar de temperatuur oploopt en je het graag wat koeler wilt hebben. De’Longhi kent zo’n tien airco’s die allen Pinguino heten. Natuurlijk zijn ze niet allemaal hetzelfde en daarom hebben ze allen een reeks letters en cijfers achter de naam, om ze van elkaar te onderscheiden. De prijzen varieren, maar de goedkoopste mobiele airco van De’Longhi gaat  doorgaans vanaf zo’n tweehonderd euro. Ga je voor betere kwaliteit en mogelijkheden, bedenk dan dat het je portemonnee zo’n vijfhonderd euro gaat kosten. Het gewicht van een mobiele airco is ongeveer gemiddeld zo’n dertig kilo, maar door de wieltjes eronder, hoef je het apparaat natuurlijk niet op te tillen.

De beste airco’s van De’Longhi

De’Longhi heeft een ruim assortiment airconditioning systemen, maar hieronder bekijken we een greep uit het aanbod die tot de beste airco’s van dit merk behoren. Uiteraard blijft het natuurlijk ten alle tijden een persoonlijke keuze qua wensen en budget.

De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO

Een van de mobiele airco’s van dit Italiaans label is de De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO, een prima koeler die binnen twee a drie uur (vooral kleinere) ruimtes tot 30 m2 heel wat koeler maakt. Het geluidsniveau is netjes, vrijwel geruisloos en de verkoeling kost niet veel energie. Deze eco-versie heeft dan ook een energieklasse A label. Maar vooral het gebruiksgemak is waar deze airco veel punten mee scoort. Behalve ontvochtiging, reinigt deze mobiele airco ook de lucht in de ruimte. Prettig verkoelend op warme zomerdagen.

De’Longhi Pinguino PAC EL98 SILENT

Een andere mobiele airco is de De’Longhi Pinguino PAC EL98 SILENT die verkrijgbaar is in diverse kleuren. Deze airco is duurder dan PAC N82 ECO, maar dat komt doordat deze geschikt is voor grotere ruimtes (tot en met 100 m³). Het Italiaans design is een van de eerste dingen die menigeen opvalt. En zoals de naam al verklapt, werkt deze airco stil als je deze in de silent modus zet. De EL98 Silent is een van de airco’s die weinig herrie maakt, dus als je daar waarde aan hecht, dan zit je met dit apparaat goed. Ook wordt de ingestelde temperatuur wordt snel bereikt. De EL98 komt met afstandsbediening en de afvoerslang is eenvoudig te koppelen.

DeLonghi PAC N77 ECO Mobiele airconditioner

Een van de goedkopere mobiele airco’s van De’Longhi is de PAC N77 ECO. Zoals de naam al doet vermoeden is deze airco energiezuinig en zit deze in energieklasse A. Alhoewel de prijs iets lager ligt, doet de N77 niets onder aan de meeste andere aircosystemen. Ervaar optimale koeling met deze airco die geschikt is voor ruimtes tot 70 m³ en maak gebruik van maar liefst drie ventilatiesnelheden en de digitale timer met thermostaat. De ontvochtigingsfunctie verwijdert vocht uit de lucht.

Enkele belangrijke kenmerken van De’Longhi airco’s op een rijtje:

– Italiaans merk

– De airco’s van De’Longhi behoren tot de hogere klasse airco’s

– Goed om te weten: alle airco’s van De’Longhi hebben een ontvochtigingsfunctie

De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.