Elektrische Deken 2 persoons

Massage gun

Massage gun

97,00
MJ8144
17%

MJ8144

49,99

Iedereen heeft wel 1 of meerdere dekens in huis liggen om mee op de bank te liggen, of als extra deken in de koudere winterdagen. Ondanks dat onze winterdagen niet zo koud zijn als in Siberië, kan het ook hier erg koud aanvoelen en moet je de verwarming hoog opschroeven wil je een fijne temperatuur in huis krijgen.
Hier kan een elektrische deken goed bij helpen. Veel mensen hebben al een elektrische deken in huis, maar tegenwoordig zijn er ook elektrische dekens voor 2 personen op de markt. Dat maakt het knuffelen met je partner in de koude winterdagen alleen maar aantrekkelijker.

Wat is een elektrische deken?

Je hebt vast wel eens gehoord van een elektrische deken. Wie weet heeft een vriend of vriendin een elektrische deken in huis. Toch is het voor veel mensen nog een vreemde term, een elektrische deken.
Het is geen deken die elektriciteit afgeeft of je een elektrische schok geeft. Nee, het is een deken die, door middel van elektriciteit en warmte-elementen, warm wordt en waar je onder kan liggen. Het is dus een verwarmingsdeken. Tegenwoordig heb je ze ook voor 2 personen en zelfs voor 3 personen waardoor er voor iedereen een goede deken tussen zit.

Welke soorten elektrische dekens zijn er?

Nu je weet wat een elektrische deken inhoudt, wil je er misschien zelf wel 1 aanschaffen. Dat is een heel goed plan, maar dan is het wel goed om te weten welke soorten dekens er zijn. Er bestaan er namelijk meerderen.
Onderdeken
Niet alle elektrische dekens zijn hetzelfde. Je kan een onder- en boven deken wel op dezelfde manier gebruiken, maar ze zijn ontworpen met verschillende functies. Een onderdeken leg je onder je normale deken en onderlaken. Je haalt hem dus niet meer van je bed af. De meeste elektrische dekens die in Nederland verkocht worden, zijn onderlakens.
Met een onderlaken warm je het matras en je onderlaken op. Je ligt op een warm matras als je een onderlaken aanschaft. Dit vinden de meeste mensen dan ook het prettigst.

Boven deken

Zoals je misschien al had geraden, leg je een boven deken op je onderlaken. Ze hebben dan ook meer weg van een ouderwetse kruik. Als je de deken opwarmt, warm je tegelijkertijd je matras op. Als je dus een half uurtje voor het slapen gaan, de deken aan zet heb je een heerlijk verwarmd matras.
Het enige verschil tussen een onderdeken en boven deken is dan ook dat je de boven deken elke nacht weg haalt. Je kan niet slapen op een boven deken waardoor mensen vaker kiezen voor een onderdeken. Maar een boven deken is ook een grote liefhebber.

Omslag deken

Een omslag deken heeft de grootste verschillen en is erg geliefd onder mensen die voornamelijk een warme deken willen hebben in de woonkamer, maar niet het hele lichaam onder eend eken wil hebben. Je legt deze namelijk over je schouders waardoor je nek verwarmd wordt. Veel mensen weten het niet, maar als je nek verwarmd wordt, zul je het sneller warm krijgen.
Je hebt namelijk een soort thermometer in je nek. Als je nek warm is, zal de rest van lichaam sneller warm worden en sneller warm aanvoelen. In de koude winterdag is het dan ook een goed idee om een omslag deken aan te schaffen, zeker als je niet met een volledige deken op de bank wil zitten.

Waar gebruik je een elektrische deken voor?

Het is al duidelijk waar je een elektrische deken voor gebruikt, maar naast een matras opwarmen, kan je hem ook op een andere manier gebruiken.
Veel mensen gebruiken de elektrische deken die ze in huis hebben, op de manier waar de deken voor ontwikkeld is. Om het bed op te warmen. Maar er zijn ook een heleboel mensen die een elektrische deken gebruiken om hunzelf op te warmen. Je kan namelijk de deken ook over je lichaam leggen en jezelf opwarmen. Zo zie je ook dat veel mensen de dekens gebruiken. Je moet natuurlijk wel oppassen met de hitte, maar het is een goede manier om jezelf lekker op te warmen.
Nu je dekens hebt voor 2 mensen, is de elektrische deken erg in trek onder koppels. Je kan nu bijvoorbeeld een 2-persoons bed opwarmen zonder dat je 2 elektrische dekens hoeft aan te schaffen. Maar naast je bed opwarmen, kan je nu ook gemakkelijk met zijn 2en op de bank liggen en lekker opwarmen. Geen wonder dat iedereen er zo gek op is, knuffelen en warm worden samen.

Voordelen elektrische deken

Aan alle producten en dingen zitten voor- en nadelen. Zo ook aan elektrische dekens. Dit is wel een belangrijk punt om goed op te letten voor je een elektrische deken aanschaft. Veel mensen denken dat elektrische dekens gevaarlijk zijn, zeker als je de deken onder je onderlaken legt. Dat is echter niet meer zo. Veel dingen zijn veranderd door de jaren heen en daar komen ook veel voordelen bij kijken.
De grootste voordelen van elektrische dekens is het feit dat je de deken in kan stellen. Hierdoor is het een gewild product onder vele. Daarnaast is het een groot voordeel dat je direct onder een warme deken kan kruipen als je de deken op je matras legt. Je hoeft dus nooit meer op te warmen als je in bed kruipt.

Gezondheid

Nog een voordeel van een elektrische deken is dat je slaapcomfort verbeterd wordt. Door de koude temperatuur kan slapen in de winter erg moeilijk zijn. Als je een elektrische onderdeken koopt en deze in bed legt of om doet voor je gaat slapen, heb je geen last meer van de hitte en kan je dus beter slapen. Het is dus ook nog goed voor je gezondheid.
Ook is een elektrische deken goed voor spierpijn en het ontspannen van je spieren. Als je hard gesport hebt is het belangrijk om je spieren goed te laten rusten. Als je de spieren warm maakt, zal je minder last hebben van spierpijn en zullen de spieren beter herstellen. Je wordt dus beter sterker.

Goed voor je huis

Als je gebruikmaakt van een elektrische deken zal dit niet alleen goed zijn voor je lichaam, maar ook voor je huis. Je hoeft namelijk de verwarming niet meer zo hoog open te draaien. Zeker als je een 2 persoon elektrische deken aanschaft. Je kan dan namelijk onder de elektrische deken kruipen met jullie 2en en dan hoeft de verwarming niet aan, wat geld bespaard in de kosten van het stoken.
Maar een elektrische deken is ook goed tegen huisstofmijt. Of nou ja, de verspreiding daarvan. De warmte zal namelijk goed zijn voor de verspreiding van huisstofmijt, omdat huisstofmijt uitdroogt en niet kan verplaatsen door de hitte. Het is dus zeker een goed idee om een elektrische deken eens in de zoveel tijd op je bed te leggen.

Nadelen elektrische deken

Aan alle goede dingen, zitten ook nadelen verbonden. Zo ook aan elektrische dekens. Ondanks dat elektrische dekens niet meer gevaarlijk zijn en gen brandt meer kunnen vatten zoals ze dat vroeger konden, is er wel een groot nadeel aan elektrische dekens verbonden.
Je mag een elektrische deken namelijk niet de hele nacht aan laten of te lang aan laten voor je naar bed gaat. Dit heeft te maken met het feit dat een elektrische deken wel te warm kan worden en dan stuk kan gaan. Laat de deken daarom ook niet langer dan 30 minuten aan als de deken niet afgedekt is. Is de deken wel afgedekt, zoals bij een onderdeken? Dan is het belangrijk dat je de deken 10 minuten tot 15 minuten aan laat. Geloof mij, dat is warm genoeg voor het slapen gaan.
Nog een nadeel van een elektrische deken, is het feit dat je meer last kan krijgen van de kou. Als je jezelf en je partner elke avond opwarmt, kan het zijn dat je het kouder krijgt als het buiten koud is. Omdat je net gewend raakt aan de warmte, en je lichaam zich hier aan aanpast, zal je lichaam minder goed bestand zijn tegen kou. Ondanks dat het wel goed is voor je spieren, is dit een belangrijk punt voor veel mensen.
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische deken voor 2 personen
Nu we de voor- en nadelen hebben besproken, kunnen we wel stellen dat er meer voordelen als nadelen zitten aan elektrische dekens. Goed voor je lichaam en huis, maar ook voor je portemonnee. Toch zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten bij de aanschaf van een elektrische deken.

Stof

Welke stof vind je prettig? Dat is belangrijk om te weten als je een elektrische deken aanschaft. De ene deken is namelijk van polyester, maar wie weet vind je fleece wel fijner. Daarom is het belangrijk om hier goed op te letten. Ook zeker als je de deken over je lichaam legt, is het belangrijk dat je wel een fijne deken over je lichaam legt.
Temperatuur beveiliging
Er bestaan verschillende elektrische dekens voor 2 personen, met verschillende functies. Daarom is het belangrijk om te bepalen welke functies je nodig hebt. 1 van die functies is temperatuur beveiliging. Hiermee kan je zorgen dat de temperatuur niet te hoog oploopt. Gebeurt dit wel? Dan slaat de deken af om de temperatuur te laten zakken. Dit is een mooie functie, waarmee 1 nadeel al weg gewerkt is.

Wasmachine bestendig

Als je de 2 persoons elektrische deken over je lichaam draagt, of erop slaapt, is het belangrijk dat je hem goed wast. Je wil natuurlijk geen zweet en andere viezigheid in de deken hebben. Kijk daarom goed of de deken wasmachine bestendig is. Dit zorgt ervoor dat je de deken beter schoon krijgt en je er langer van kan genieten.

Voetenwarmte apart instelbaar

Veel elektrische dekens hebben apart instelbare gedeeltes. Je wil bijvoorbeeld je hoofd minder warm hebben als je middel of je benen. Maar hoe warm wil je je voeten? Veel mensen vinden het juist fijn om de voeten extra warm te hebben, anderen vinden koudere voeten fijner. Kijk daarom of je de voeten warmte zelf kan instellen. Hiermee heb je volledige controle over de warmte van je lichaam.

Automatisch uitschakelen of timer

Naast al deze punten is er nog een belangrijk punt. Kan de elektrische deken voor 2 personen een timer starten of automatisch uitgeschakeld worden? dit heeft tevens te maken met de warmte die niet te hoog op kan lopen en het feit dat je dan niet kan vergeten om de deken uit te zetten. Met deze functie gaat de deken langer mee en heb je het nooit te warm. Even goed opletten dus.
De beste 2 persoons elektrische deken – een top 2
Alle belangrijke punten van elektrische 2 persoonsdekens zijn zojuist besproken. Maar we laten je niet naar huis gaan met lege handen. Ik heb speciaal voor jou een top 2 van beste 2 persoon elektrische dekens opgesteld zodat je zeker weet dat je de beste elektrische deken in huis kan halen.

QQP140CWT

De grijze, zachte onderdeken van 180 cm bij 130 cm is perfect geschikt voor koppels die van warme knuffels houden. Door de zachte stof is het een fijne deken om over je lichaam te plaatsen tijdens de koude winterdagen. Een paar specificaties op een rijtje:
Ingangsvoltage: 220 – 240 V AC 50 Hz
Automatisch uitschakelen
Netvoeding stroombron
Stekker type C
Oververhittingsbeveiliging
Polyester en fleece
Afneembaar koord
Wasmachinebestendig
2,40 m stroomkabel
Digitale bediening afneembaar
2 controllers
Max 120 W
Uitschakeltimer
Gewicht: 2100 g
9 verwarmingsstanden

QQP130CWT2

Nog een lekker zachte onderdeken in de kleur bruin/grijs, met een afmeting van 160 cm bij 140 cm is nog een mooie 2 persoons elektrische deken. Ook deze onderdeken is goed geschikt om te gebruiken als opwarm deken. Ondanks dat je met deze deken de warmte van je partner niet nodig hebt, kan je hem gemakkelijk 1 standje lager instellen om lekker te kunnen blijven knuffelen. Ook deze deken heeft veel mooie specificaties:
Ingangsvoltage: 220 – 240 V AC 50 Hz
Automatisch uitschakelen
Netvoeding stroombron
Stekker type C
Oververhittingsbeveiliging
Polyester en fleece
Afneembaar koord
Wasmachine bestendig
2,40 m stroomkabel
Digitale bediening afneembaar
Aantal controllers 2
120 W maximaal
Uitschakeltimer
Gewicht: 2100 G
9 verwarmingsstanden

De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.