Mobiele Airco Kopen

Mobiele airco kopen, waar moet je op letten?

Het kan goed zijn dat jij een mobiele airco wilt kopen. Dat is eigenlijk heel goed voor te stellen. De Nederlandse zomers zijn immers vrij onvoorspelbaar en jij wilt natuurlijk voorbereid zijn op alles dat komen gaat. Met een mobiele airco ben je namelijk voorbereid op de warmste dagen en kun jij jouw huis, kantoor of werkplek heerlijk koel houden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat de hitte mee gaat vallen. Dan wil je natuurlijk niet eindigen met een apparaat dat een groot stuk van je muur in beslag neemt. Een mobiele airco is dan de beste keuze voor jou. Zoals de naam je al doet vermoeden is een mobiele airco gemakkelijk te bewegen. Hierdoor kun je hem simpelweg opbergen als je hem niet nodig hebt.
Maar waar moet je op letten als je besloten hebt om een mobiele airco te kopen? Wat zijn de merken en de aandachtspunten? En naast het gemakkelijk opbergen, wat zijn de verdere voordelen? Daar gaan we in dit artikel samen achter komen. Dit zodat jij aan jij de beste mobiele airco kunt kopen die bij jou past.

Wat is een mobiele airco precies?

Nu kun je gemakkelijk een mobiele airco kopen. Maar als mensheid zijn wij al eeuwenlang bezig met het zoeken van verkoeling als het te heet is. Dit is natuurlijk een hele normale gang van zaken. Als je kijkt naar het dierenrijk dan zoeken ook zij verkoeling bij plassen, stromen en rivieren in tijden van hitte. Gelukkig zijn wij als mensheid niet meer afhankelijk van natuurlijke waterbronnen.

Een kleine geschiedenisles

Maar het opzoeken van verkoeling dateert terug naar Egyptische tijden. Zij koelde hun woningen door riet in de raamopeningen te hangen en te bevochtigen met water. Het water zou verdampen door de warmte en de wind blies dit vervolgens de ruimte in. Op deze manier bleven de kamers van de oude Egyptenaren prettig en koel. De Romeinen deden er nog een schepje bovenop. Zij wisten namelijk de muren van huizen te voorzien met kleine waterleidingen om hun verkoeling te krijgen. Dan blijkt maar weer dat de Romeinse technologie ver voor zijn tijd vooruit was!
Maar de eerste moderne airconditioning, ook wel airco genoemd tegenwoordig, is afkomstig uit begin 20e eeuw. Afkomstig uit Buffalo, de Verenigde Staten, was Willis Haviland Carrier de eerste die de moderne airco wist te realiseren. Hij ontwikkelde de ‘Apparatus for Treating Air’. Dit was een machine wat de warme lucht in een ruimte opzoog en langs spoelen blies. De spoelen waren gekoeld door onder andere water en ammoniak. Nadat de lucht hierlangs op was gekomen werd de koele lucht weer teruggeblazen via een ventilator.
Een nadeel aan het ontwerp van Carrier, het was namelijk een behoorlijk groot en onhandig ontwerp. Hierdoor was het lastig om deze airco te gebruiken in normale huizen. In 1933 kwamen de ondernemers Schultz en Sherman om de hoek kijken. Zij introduceerde de eerste airco die aan de buitenkant van het raam gehangen kon worden. Toen der tijd was een airco echt een luxeproduct en was alleen te betalen voor mensen van rijke klassen. Tegenwoordig zijn de prijzen een stuk aangenamer waardoor iedereen een airco kan kopen.

Hoe werkt een airco?

Gelukkig zijn we inmiddels een stuk verder op het gebied van ontwerp en innovatie. Dit zorgt ervoor dat een airco geen groot, rammelend apparaat meer is maar een relatief compact ontwerp met veel functies. Waar de oude airconditioning apparaten alleen de lucht koelen komen er tegenwoordig nog andere dingen bij om de hoek kijken.

Functies

Maar voor we gaan kijken naar wat een airconditioning allemaal is tegenwoordig, moeten we eerst kijken naar hoe deze werken. Het grote concept van een airconditioning is eigenlijk nog hetzelfde als dat het altijd was. De warme lucht wordt opgezogen, omgezet naar koude lucht en verspreid door de ruimte. Op deze manier heeft elke ruimte een aangename tempratuur. Maar naast de tempratuur zijn airconditioning apparaten uitgerust met verschillende functies. We gaan kijken naar de functies:
Luchtvochtigheid regelen
Lucht zuiveren
Verwarmen
Ventileren
Zo kom je erachter dat een airco toch niet zo simpel is als dat we ten eerste instantie dachten.

Luchtvochtigheid

Zo zijn ze tegenwoordig in staat om ook de luchtvochtigheid te regelen. Dit is vooral erg prettig tijdens klamme, hete dagen. Door de lucht te ontvochtigen zorg je ervoor dat de ruimte een stuk droger is. Hierdoor ontneem je het plakkerige gevoel en is de tempratuur ook een stuk aangenamer.

Lucht zuiveren

Veel airconditioning apparaten beschikken ook over luchtfilters. Door de opgezogen lucht direct te filteren stoot de airco een stuk schonere en aangenamere lucht uit. Hierdoor worden stofjes, geurtjes en rook lucht zo goed als helemaal verholpen. Voor mensen met allergieën, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, is het ook een uitkomst. Doordat de airco de pollen uit de lucht haalt zal je geen nare reacties krijgen terwijl je thuis bent. Door dezelfde functie wordt een airco ook vaak geprezen door mensen met astma of soortgelijke kwalen.

Verwarmen

In tegenstelling tot wat veel mensen geloven wordt een airconditioning niet alleen gebruikt voor het verkoelen van de lucht. Sterker nog, als we gaan kijken naar de naam, ‘Airconditioning’, zouden we dat wel moeten verwachten. Het apparaat conditioneert en reguleert de lucht. Hierdoor kan een airconditioning ook prima fungeren als verwarming. Beschikt jouw woning nog over gaskachels? Dan kan het zelfs zo zijn dat op deze manier verwarmen zelfs vriendelijker is voor jouw portemonnee.

Ventileren

Met de functies hierboven besproken sta je er vast niet meer van te kijken dat een airco ook prima kan ventileren. De warmte- en koelfuncties worden hierbij uitgeschakeld en de airco circuleert als het ware de lucht door de ruimte. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk frisse buitenlucht door jouw ruimte laten ventileren.
Zitten er echt zo veel voordelen aan een airco?
We zijn met de airco dus een flink stuk verder gekomen dan alleen de functie die de oude Egyptenaren in gedachten hadden. We reguleren eigenlijk zo goed als de hele ruimte met een goede airco. Het reguleren van de ruimte op deze manier neemt veel voordelen met zicht mee. Hieronder hebben we een paar van deze voordelen voor je onder de loep genomen.

Verhoogde productiviteit

We beginnen met wel een heel mooi punt. Een goede airco kan namelijk een behoorlijk positief effect hebben op jouw productiviteit. Er zijn daarom ook veel bedrijven die investeren in een zo goed mogelijke airconditioning. Dit komt omdat de koele lucht zorgt voor een verhoogde concentratie. Hierdoor kun jij gemakkelijker door blijven werken. Als je veel vanuit huis werkt dan kun je dus een mobiele airco kopen. Dit zorgt ervoor dat jij jouw thuiskantoor optimaal kunt gebruiken.

Prettig binnenklimaat

In het verlengde van de productiviteit is het reguleren en prettig maken van het binnenklimaat een ander groot voordeel. Over het algemeen vinden wij als mensen een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% het meest prettig. In de zomer is het lastig om van deze luchtvochtigheid uit te gaan gezien de warmte. Met deze warmte komen vaak hoofdpijn en vermoeidheidsklachten kijken. De airco kan ervoor zorgen dat jouw ruimte dus op dat comfortabele peil blijft.

Droge ruimtes

Door de luchtvochtigheid te regelen en deze weg te nemen krijg je een prettiger gevoel. Je lichaam kan namelijk zijn natuurlijke warmte kwijt. Dit is tijdens een flink hete zomerse periode dus erg aangenaam want het haalt het plakkerige en klamme gevoel weg. Hierdoor heb je een stuk frissere en aangenamere zomer.

Minder schadelijke bacteriën en stoffen

Dat we leven in ons huis staat natuurlijk buiten kijf. Doordat we zoveel doen binnen huis vervuilen we eigenlijk aan de lopende band de lucht hier. Dingen als etensluchten, bacteriën en sigarettenrook zijn hier enkele voorbeelden van. Een airco kan ervoor zorgen dat, door de luchtfilter, deze nare factoren worden ontnomen. Ook kan het de pollen in de lucht ontnemen waardoor je geen last zult hebben van hooikoorts. Je huis zal dus een stuk frisser en aangenamer aanvoelen.

Zijn de vooroordelen waar?

De airco is dus ongeveer 100 jaar geleden uitgevonden. Alles wat al zo lang bestaat heeft natuurlijk een stel vooroordelen en fabels weten op te wekken. Zo ook de airco. Hieronder hebben we een paar van deze vooroordelen staan en vertellen we waarom deze niet kloppen.

Veel kabaal

De eerste airco’s waren immens grote apparaten. Deze maakte natuurlijk erg veel kabaal en waren dus niet echt heel comfortabel. Tegenwoordig is dat echter wel anders. Een moderne airco mag namelijk niet meer geluid maken dat 30Db. Hoewel de grens op 30Db ligt maken de meeste airco’s niet meer dan 25Db aan geluid. Dit staat gelijk aan zacht fluisteren. Hierdoor zijn de meeste airco’s nagenoeg geluidloos.

Veel stroom

Je kunt je voorstellen dat die grote apparaten van vroeger erg veel stroom nodig hadden om draaiende te blijven. Dit is echter een achterhaalt iets. Tegenwoordig zijn de meeste airco’s erg zuinig. Sterker nog, ze worden regelmatig met A of zelfs daarboven getest. Dit maakt een goede airco een zuinige toevoeging aan jouw huis.

Verkouden

Verhalen over dat mensen ziek of verkouden zijn geworden na een ruimte te zijn betreden met een airco hoor je vaak. Het is echter zo dat de airco zelf niet de oorzaak van de ziekte of verkoudheid is. De verkoudheid komt door een te groot tempratuur verschil en te veel luchtbeweging. Het wordt namelijk afgeraden om je airco lager dan een verschil van 5 graden te zetten. Dus als het buiten 30 graden is, zet je airco dan niet op 20 graden. 25 graden zal prima verkoelend aanvoelen en zorgt ervoor dat jij niet verkouden wordt.

Airco’s zijn groot en lomp

Tegenwoordig zijn airco’s niet meer de kolossen van apparaten die ze vroeger waren. Sterker nog, de mobiele airco’s van tegenwoordig zijn vaak niet alleen compact maar ook nog eens een stijlvol ontwerp. Vaak met modern wit of zwart zijn ze eigenlijk een verrijking voor jouw interieur.

En de prijs dan?

De eerste ontwerpen van Schultz en Sherman uit 1933 waren erg dure apparaten. Tegenwoordig hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Je kunt tegenwoordig namelijk al vanaf een paar tientjes een airco in jouw woning of kantoor hebben. Wil je een mobiele airco kopen? Dan ben je vaak ook een stuk goedkoper uit dan een ingebouwde variant. Let wel op dat de regel “goedkoop is duurkoop” vaak van kracht is.

Wat voor een soorten airco zijn er?

Zoals je misschien ook wel verwacht zijn er natuurlijk veel verschillende soorten airco’s op de mark tegenwoordig. Dat is ook niet gek, want iedereen zoekt natuurlijk wat anders in een airco. Of het nou aankomt op specifieke functies of omdat je de een gewoon mooier vindt dan de anders, er is altijd wel een model voor jou. Maar welke soorten zijn er eigenlijk allemaal? En verschillen ze echt zo veel van elkaar?
Als je gaat kijken naar de verschillende airco’s zijn ze eigenlijk op te delen in twee groepen, de mobiele en vaste (ook wel split) airco’s. Binnen de vast airco’s heb je nog eens zes verschillende types. Laten we beginnen met deze verschillende types.

Vaste airco

De vaste airco, ook wel een split airco, is een airco die op een vast punt in de ruimte geïnstalleerd is. De reden waarom we dit ook wel een split airco noemen is omdat hij eigenlijk opgedeeld is in een buiten unit en een of meerdere binnen units. De buiten units kun je gemakkelijk vinden op daken van bijvoorbeeld hotels en kantoorpanden en herken je direct. Maar aan binnen units hebben we zes verschillende soorten.

Wand airco

Dit is misschien we de meeste geliefde en bekendste in veel kantoren en hotels. De wand airco herken je doordat zij vaak hoog op de wand worden gemonteerd en de lucht diagonaal de ruimte in blazen. Doordat je ze aan de wand kunt monteren zijn ze veelzijdig in gebruik en kunnen ze in veel ruimtes gebruikt worden.

Plafond airco

Een andere populaire keuze van veel hotels en kantoorgebouwen is een plafond airco. Vaak zijn deze een stukje groter maar ze doen goed hun werk. Het handige aan het gebruiken van een plafond airco is dat je geen apparaat aan je muur of op de vloer hebt. Hierdoor maak je eigenlijk gebruik van een oppervlakte die anders toch niet vaak benut wordt.

Cassette airco

We blijven even bij de verhoogde modellen en gaan over op de cassette airco. Een voordeel van een cassette airco is dat hij vrij weinig ruimte nodig heeft. Tevens valt deze airco ook niet heel erg op, je zit immers alleen een rooster in het plafond. Er is wel een kleine voorwaarden waar je rekening mee moet houden, je hebt wel een verlaagd plafond nodig om hier gebruik van te kunnen maken.

Vloer airco

Het kan zijn dat je geen mogelijkheid hebt om een van de bovenstaande units te kunnen plaatsen. Dat is misschien een vloer airco de oplossing. Deze kan namelijk laag aan de wand of zelfs op de vloer geplaatst worden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de ruimte die het zou gaan benutten op je muur of plafond.

Satelliet airco

Geen zorgen, je hoeft hem niet in de ruimte te laten installeren. Een satelliet airco is vooral geliefd in grote ruimtes. Het is namelijk een groot maar subtiel aanwezig universeel systeem voor je hele ruimte. Er zit alleen een klein roostertje in het plafond die de lucht reguleert. Dit systeem is zo goed als geluidloos en gaat tocht tegen.

VRF-airco

Wil je écht groot te werk kunnen gaan, dan heb je nog de optie van de VRF-airco. Deze airco’s zijn ontworpen om grote gebouwen van meer dan vijf ruimtes te reguleren. Doordat het gaat om meerdere ruimtes binnen een gebouw heeft een VRF-unit ook meerdere buiten units staan. Dit is voor veel grote kantoorpanden een perfecte kandidaat.

Mobiele airco

Maar we hebben natuurlijk ook nog de mobiele airco. Dat is ook logisch, want je wilt per slot van rekening een mobiele airco kopen. De mobiele airco is over het algemeen een van de meest populaire modellen van het moment onder de reguliere consument. Doordat ze mobiel zijn zien veel mensen ze als praktisch. Je kunt ze op elk gewenst moment gemakkelijk verplaatsen door de wieltjes aan de bodem. Zo kun je ervoor zorgen dat je in de middag een koele werk- of woonkamer hebt en in de avond een comfortabel koele slaapkamer.
De mobiele airco is specifiek ontwikkeld op kleinere ruimtes. Hiermee doelen we op kamers binnen jouw huis en niet voor grote kantoren of hotellobby’s. Iedereen kan met gemak een mobiele airco kopen. Ze hebben geen complexe installatie nodig en de onderhoudskosten zijn minimaal. Het formaat zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt opbergen in de winter. In tegenstelling tot de vaste modellen zijn ze iets hoger in energie verbruik, maar zijn ze vaak nog steeds voorzien van een A energie label. Onder de mobiele airco’s heb je de keuze uit twee verschillende types.

Mobiele monobloc airco

Dit is wellicht het eerste waar je aan denkt bij een mobiele airco. Een mobiele monobloc airco is namelijk een apparaat dat uit een stuk bestaat. Deze units zijn uitgerust met een afvoerslang die ervoor zorgt dat de warme lucht simpelweg naar buiten wordt vervoerd. Deze zijn gemakkelijk op te bergen door de wieltjes aan de bodem. Ook zijn ze over het algemeen vrij compact waardoor ze in zo goed als elke kast opgeborgen kunnen worden als je hem niet gebruikt.
De monobloc airco’s hebben echter wel het kleine nadeel dat ze relatief veel geluid produceren in tegenstelling tot andere airconditioning modellen. Dit komt doordat alle componenten bij elkaar geplaatst zijn dus ook de koelmotor. Echter zijn de monobloc airco’s wel een stuk goedkoper in de aanschaf, gemakkelijk te installeren en heb je hem zo in huis. Waar je bij een split airco al gauw een paar weken verder bent heb je een monobloc airco zo in huis gehaald. Je hoeft ook niet moeilijk te doen met buiten units, die heeft deze namelijk geen nodig.

Mobiel semi split airco

Voor de mensen die op zoek zijn naar eigenlijk het beste van beide werelden is er nog de mobiele semi split airco. Zoals de naam al doet denken is deze ook opgedeeld in een binnen en buiten unit. De buiten unit doet het zwaardere werk en wordt vaak op het balkon of in de tuin geplaatst. De leiding van een semi split airco is echter een stuk smaller dan die van een monobloc. Het voordeel hiervan is dat je niet het hele raam open hoeft te zetten. Doordat het zware werk door de buiten unit gedaan wordt zorgt een semi split airco voor minder geluid in de ruimte. Dit kan dus voor bijvoorbeeld een thuiskantoor of slaapkamer ideaal zijn. De binnen units van een semi split airco zijn vaak een stuk kleiner dan die van een monobloc, maar wel wat minder mobiel. Dit komt doordat hij natuurlijk nog steeds vastzit aan de buiten unit.
Dit type airco is vaak wel voorzien van meer en geavanceerdere functies en beschikt over het algemeen van een groter koelvermogen. Een minpuntje ten opzichte van de monobloc modellen; het prijskaartje dat eraan hangt is wel wat groter.

Beste mobiele airco’s van het moment

We hebben hierboven al een boel besproken over verschillende soorten airco’s, de geschiedenis en hoe een airco werkt. Maar jij wilt natuurlijk een mobiele airco kopen. Dit klinkt immers als de logische en meest praktische oplossing voor jouw huis. Maar je kunt af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met de beste mobiele airco’s van het moment.

Tristar AC-5474

Goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Dat laat de Tristar AC-5474 wel blijken. Het compacte design zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk opbergt wanneer je hem niet gebruikt. Met de wieltjes aan de bodem kun je hem met gemak naar elke ruimte toe rijden. Maar wees maar niet bang dat hij door zijn compacte formaat functies te kort komt.
Deze airco heeft een tempratuur bereik van 16 tot 31 graden Celsius en is te gebruiken in ruimtes tot wel 40m3. Hierdoor is hij in zo goed als elke ruimte in het huis te gebruiken.
De AC-5474 beschikt over een drogende functie waarmee hij gemakkelijk de luchtvochtigheid uit de lucht haalt. Dit doet hij met 800ml per uur en slaat hij op in zijn watertank die een vermogen heeft van 500ml. Wanneer de watertank vol is geeft het apparaat het aan en kun je deze gemakkelijk legen.
Het apparaat is ook heel gebruiksvriendelijk naast alle functies. Zo wordt er een handige afstandsbediening bijgeleverd waarmee je het apparaat in zijn totaliteit kunt bedienen. Hiermee kun je de tempratuur regelen, luchtvochtigheid onttrekken en het ventileren regelen. Wil je gaan slapen maar wil je hem niet de hele nacht aanlaten? Dan kun je gemakkelijk gebruik maken van de digitale timer. Deze kun je zo instellen dat hij na een periode van tijd vanzelf aan of uitgaat. Zo heb je totale controle over jouw apparaat! Laat je hem toch toevallig een keer aanstaan terwijl je slaapt of niet thuis bent? Geen zorgen! Hij is voorzien van energie label A en is dus erg energiezuinig.
De Tristar AC-5474 is dus een erg veelzijdig apparaat voor een erg vriendelijke prijs.

Whirlpool PACB29CO

Het is niet voor niets dat het merk Whirlpool al jarenlang een begrip is op het gebied van thuis comfort. Vooral bekend van bijvoorbeeld hun wasmachines en andere witgoed apparaten weten zij ook als geen ander een goede mobiele airco te leveren.
Naast dat de PACB29CO gemakkelijk voor het oog is, is het apparaat ook nog verrassend krachtig. Met een koelvermogen van 9000 BTU is hij uiterst geschikt voor ruimtes tot wel 30m2. Hierdoor kun je hem gemakkelijk in zo goed als elke ruimte gebruiken. De Stilte Modus verlagen het geluid met wel 70% wat mogelijk wordt gemaakt door het langzamer laten draaien van de verdamper en ventilator.
De airco is uitgerust met een HEPA Air Filter die tot 99,9% van de stofdeeltjes groter dan 0,3 μm weet te verwijderen uit de lucht. Dit is super voordelig voor mensen met allergieën! Verder is hij met zijn energieklasse A ook nog eens hartstikke zuinig voor de functies die hij bezit.
De handige bijgeleverde afstandsbediening zorgt ervoor dat jij volledige controle hebt over jouw apparaat. De 6th Sense Functie zorgt ervoor dat het apparaat de perfecte tempratuur weet in te stellen nog voordat jij het zelf door hebt. Deze zit geïntegreerd in de bijgeleverde afstandsbediening.
De Whirlpool PACB29CO is dus een vooruitstrevend model in zijn klasse en dat laat hij blijken.

DeLonghi PAC EL 92

Tot slot hebben we nog de PAC EL 92 van DeLonghi. Deze stijlvol uitziende mobiele airco is een echte topper in zijn soort. Hij zet zichzelf apart door het krachtige vermogen van wel 2500 watt. Hiermee heb je jouw ruimte zo op de tempratuur die jij wilt. Wees ook maar niet bang dat het alleen in je slaapkamer werkt van 25m2, want de DeLonghi PAC EL 92 kan een ruimte aan tot wel 85m3! Tevens is hij uitgerust met energielabel A+ waardoor hij niet alleen krachtig is, maar ook verrassend zuinig.
De tempratuur is in te stellen tot een minimum van 18 graden Celsius en bied dus genoeg verkoeling voor elke ruimte. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de andere functies ook bedienen. Zo kan de PAC EL 92 ook ontvochtigen en ventileren naast alleen koelen. De ventilatiefunctie beschikt over drie verschillende standen waardoor je altijd een perfecte ventilatie kunt creëren.
De ontvochtigende functie haalt met gemak alle vocht uit de lucht. Terwijl hij dit doet haalt hij ook alle schadelijke en nare stofjes uit de lucht. Het opgevangen vocht wordt opgeslagen in het reservoir. Als het waterreservoir vol is geeft de airco een signaal en kun je hem gemakkelijk legen. De airco houdt zelf ook rekening met de luchtvochtigheid door de hydrostaat. Hierdoor houdt hij de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau en hoeft het apparaat zelf niet te hard te werken.
Deze DeLonghi PAC EL 92 is een uiterst lux model en van alle gemakken voorzien.

Conclusie

Zoals we hebben ontdekt zijn er erg veel verschillen in soorten airco en verschillende modellen airco op de markt. Dit is uiteraard logisch, want iedereen heeft een bepaald beeld voor zich hoe de ideale airco zou moeten werken.
We proberen al duizenden jaren onze woningen en werkplekken op een aangename tempratuur te houden. Dit zorgt ervoor dat wij in alle comfort kunnen leven en werken. De oude Egyptenaren en Romeinen waren hier al mee bezig op hun eigen manier. De eerste moderne variant van de airco hebben we dan ook nog geen honderd jaar. Maar wat zijn wij blij met deze uitvinding. In de Verenigde Staten is een airco een absolute must voor elk huishouden. In Europa lijken ze nog niet heel erg aangeslagen te zijn, maar toch is er een opmars aan de gang. Ook in ons Nederland wordt het steeds normaler om een degelijke airco unit in huis te hebben.
Als jij een mobiele airco wilt kopen dan hebben we je voorzien van een hele boel informatie. Met deze informatie kun jij een wel overwogen beslissing maken en kun je een mobiele airco kopen zonder bang te zijn dat je misgrijpt. Dus zorg ervoor dat jouw huis beschikt over de perfecte mobiele airco voor jouw behoeften. Op deze manier kun jij ook tijdens de meest extreme hittegolven comfortabel leven, leren en werken zonder ook maar een druppeltje zweet.

De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.