Mobiele Airco

Het kan goed zijn dat jij een mobiele airco wilt kopen. Dat is eigenlijk heel goed voor te stellen. De Nederlandse zomers zijn immers vrij onvoorspelbaar en jij wilt natuurlijk voorbereid zijn op alles dat komen gaat. Met een mobiele airco ben je namelijk voorbereid op de warmste dagen en kun jij jouw huis, kantoor of werkplek heerlijk koel houden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat de hitte mee gaat vallen. Dan wil je natuurlijk niet eindigen met een apparaat dat een groot stuk van je muur in beslag neemt. Een mobiele airco is dan de beste keuze voor jou. Zoals de naam je al doet vermoeden is een mobiele airco gemakkelijk te bewegen. Hierdoor kun je hem simpelweg opbergen als je hem niet nodig hebt.
Maar waar moet je op letten als je besloten hebt om een mobiele airco te kopen? Wat zijn de merken en de aandachtspunten? En naast het gemakkelijk opbergen, wat zijn de verdere voordelen? Daar gaan we in dit artikel samen achter komen. Dit zodat jij aan jij de beste mobiele airco kunt kopen die bij jou past.

Wat is een airco precies?

Nu kun je gemakkelijk een mobiele airco kopen. Maar als mensheid zijn wij al eeuwenlang bezig met het zoeken van verkoeling als het te heet is. Dit is natuurlijk een hele normale gang van zaken. Als je kijkt naar het dierenrijk dan zoeken ook zij verkoeling bij plassen, stromen en rivieren in tijden van hitte. Gelukkig zijn wij als mensheid niet meer afhankelijk van natuurlijke waterbronnen.

Een kleine geschiedenisles

Maar het opzoeken van verkoeling dateert terug naar Egyptische tijden. Zij koelde hun woningen door riet in de raamopeningen te hangen en te bevochtigen met water. Het water zou verdampen door de warmte en de wind blies dit vervolgens de ruimte in. Op deze manier bleven de kamers van de oude Egyptenaren prettig en koel. De Romeinen deden er nog een schepje bovenop. Zij wisten namelijk de muren van huizen te voorzien met kleine waterleidingen om hun verkoeling te krijgen. Dan blijkt maar weer dat de Romeinse technologie ver voor zijn tijd vooruit was!
Maar de eerste moderne airconditioning, ook wel airco genoemd tegenwoordig, is afkomstig uit begin 20e eeuw. Afkomstig uit Buffalo, de Verenigde Staten, was Willis Haviland Carrier de eerste die de moderne airco wist te realiseren. Hij ontwikkelde de ‘Apparatus for Treating Air’. Dit was een machine wat de warme lucht in een ruimte opzoog en langs spoelen blies. De spoelen waren gekoeld door onder andere water en ammoniak. Nadat de lucht hierlangs op was gekomen werd de koele lucht weer teruggeblazen via een ventilator.
Een nadeel aan het ontwerp van Carrier, het was namelijk een behoorlijk groot en onhandig ontwerp. Hierdoor was het lastig om deze airco te gebruiken in normale huizen. In 1933 kwamen de ondernemers Schultz en Sherman om de hoek kijken. Zij introduceerde de eerste airco die aan de buitenkant van het raam gehangen kon worden. Toen der tijd was een airco echt een luxeproduct en was alleen te betalen voor mensen van rijke klassen. Tegenwoordig zijn de prijzen een stuk aangenamer waardoor iedereen een airco kan kopen.

Hoe werkt een airco?

Gelukkig zijn we inmiddels een stuk verder op het gebied van ontwerp en innovatie. Dit zorgt ervoor dat een airco geen groot, rammelend apparaat meer is maar een relatief compact ontwerp met veel functies. Waar de oude airconditioning apparaten alleen de lucht koelen komen er tegenwoordig nog andere dingen bij om de hoek kijken.
Functies
Maar voor we gaan kijken naar wat een airconditioning allemaal is tegenwoordig, moeten we eerst kijken naar hoe deze werken. Het grote concept van een airconditioning is eigenlijk nog hetzelfde als dat het altijd was. De warme lucht wordt opgezogen, omgezet naar koude lucht en verspreid door de ruimte. Op deze manier heeft elke ruimte een aangename tempratuur. Maar naast de tempratuur zijn airconditioning apparaten uitgerust met verschillende functies. We gaan kijken naar de functies:
Luchtvochtigheid regelen
Lucht zuiveren
Verwarmen
Ventileren
Zo kom je erachter dat een airco toch niet zo simpel is als dat we ten eerste instantie dachten.

Luchtvochtigheid

Zo zijn ze tegenwoordig in staat om ook de luchtvochtigheid te regelen. Dit is vooral erg prettig tijdens klamme, hete dagen. Door de lucht te ontvochtigen zorg je ervoor dat de ruimte een stuk droger is. Hierdoor ontneem je het plakkerige gevoel en is de tempratuur ook een stuk aangenamer.

Lucht zuiveren

Veel airconditioning apparaten beschikken ook over luchtfilters. Door de opgezogen lucht direct te filteren stoot de airco een stuk schonere en aangenamere lucht uit. Hierdoor worden stofjes, geurtjes en rook lucht zo goed als helemaal verholpen. Voor mensen met allergieën, zoals bijvoorbeeld hooikoorts, is het ook een uitkomst. Doordat de airco de pollen uit de lucht haalt zal je geen nare reacties krijgen terwijl je thuis bent. Door dezelfde functie wordt een airco ook vaak geprezen door mensen met astma of soortgelijke kwalen.

Verwarmen

In tegenstelling tot wat veel mensen geloven wordt een airconditioning niet alleen gebruikt voor het verkoelen van de lucht. Sterker nog, als we gaan kijken naar de naam, ‘Airconditioning’, zouden we dat wel moeten verwachten. Het apparaat conditioneert en reguleert de lucht. Hierdoor kan een airconditioning ook prima fungeren als verwarming. Beschikt jouw woning nog over gaskachels? Dan kan het zelfs zo zijn dat op deze manier verwarmen zelfs vriendelijker is voor jouw portemonnee.

Ventileren

Met de functies hierboven besproken sta je er vast niet meer van te kijken dat een airco ook prima kan ventileren. De warmte- en koelfuncties worden hierbij uitgeschakeld en de airco circuleert als het ware de lucht door de ruimte. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk frisse buitenlucht door jouw ruimte laten ventileren.
Zitten er echt zo veel voordelen aan een airco?
We zijn met de airco dus een flink stuk verder gekomen dan alleen de functie die de oude Egyptenaren in gedachten hadden. We reguleren eigenlijk zo goed als de hele ruimte met een goede airco. Het reguleren van de ruimte op deze manier neemt veel voordelen met zicht mee. Hieronder hebben we een paar van deze voordelen voor je onder de loep genomen.

Verhoogde productiviteit

We beginnen met wel een heel mooi punt. Een goede airco kan namelijk een behoorlijk positief effect hebben op jouw productiviteit. Er zijn daarom ook veel bedrijven die investeren in een zo goed mogelijke airconditioning. Dit komt omdat de koele lucht zorgt voor een verhoogde concentratie. Hierdoor kun jij gemakkelijker door blijven werken. Als je veel vanuit huis werkt dan kun je dus een mobiele airco kopen. Dit zorgt ervoor dat jij jouw thuiskantoor optimaal kunt gebruiken.

Prettig binnenklimaat

In het verlengde van de productiviteit is het reguleren en prettig maken van het binnenklimaat een ander groot voordeel. Over het algemeen vinden wij als mensen een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60% het meest prettig. In de zomer is het lastig om van deze luchtvochtigheid uit te gaan gezien de warmte. Met deze warmte komen vaak hoofdpijn en vermoeidheidsklachten kijken. De airco kan ervoor zorgen dat jouw ruimte dus op dat comfortabele peil blijft.

Droge ruimtes

Door de luchtvochtigheid te regelen en deze weg te nemen krijg je een prettiger gevoel. Je lichaam kan namelijk zijn natuurlijke warmte kwijt. Dit is tijdens een flink hete zomerse periode dus erg aangenaam want het haalt het plakkerige en klamme gevoel weg. Hierdoor heb je een stuk frissere en aangenamere zomer.

Minder schadelijke bacteriën en stoffen

Dat we leven in ons huis staat natuurlijk buiten kijf. Doordat we zoveel doen binnen huis vervuilen we eigenlijk aan de lopende band de lucht hier. Dingen als etensluchten, bacteriën en sigarettenrook zijn hier enkele voorbeelden van. Een airco kan ervoor zorgen dat, door de luchtfilter, deze nare factoren worden ontnomen. Ook kan het de pollen in de lucht ontnemen waardoor je geen last zult hebben van hooikoorts. Je huis zal dus een stuk frisser en aangenamer aanvoelen.

Zijn de vooroordelen waar?

De airco is dus ongeveer 100 jaar geleden uitgevonden. Alles wat al zo lang bestaat heeft natuurlijk een stel vooroordelen en fabels weten op te wekken. Zo ook de airco. Hieronder hebben we een paar van deze vooroordelen staan en vertellen we waarom deze niet kloppen.
Veel kabaal
De eerste airco’s waren immens grote apparaten. Deze maakte natuurlijk erg veel kabaal en waren dus niet echt heel comfortabel. Tegenwoordig is dat echter wel anders. Een moderne airco mag namelijk niet meer geluid maken dat 30Db. Hoewel de grens op 30Db ligt maken de meeste airco’s niet meer dan 25Db aan geluid. Dit staat gelijk aan zacht fluisteren. Hierdoor zijn de meeste airco’s nagenoeg geluidloos.

Veel stroom

Je kunt je voorstellen dat die grote apparaten van vroeger erg veel stroom nodig hadden om draaiende te blijven. Dit is echter een achterhaalt iets. Tegenwoordig zijn de meeste airco’s erg zuinig. Sterker nog, ze worden regelmatig met A of zelfs daarboven getest. Dit maakt een goede airco een zuinige toevoeging aan jouw huis.

Verkouden

Verhalen over dat mensen ziek of verkouden zijn geworden na een ruimte te zijn betreden met een airco hoor je vaak. Het is echter zo dat de airco zelf niet de oorzaak van de ziekte of verkoudheid is. De verkoudheid komt door een te groot tempratuur verschil en te veel luchtbeweging. Het wordt namelijk afgeraden om je airco lager dan een verschil van 5 graden te zetten. Dus als het buiten 30 graden is, zet je airco dan niet op 20 graden. 25 graden zal prima verkoelend aanvoelen en zorgt ervoor dat jij niet verkouden wordt.

Airco’s zijn groot en lomp

Tegenwoordig zijn airco’s niet meer de kolossen van apparaten die ze vroeger waren. Sterker nog, de mobiele airco’s van tegenwoordig zijn vaak niet alleen compact maar ook nog eens een stijlvol ontwerp. Vaak met modern wit of zwart zijn ze eigenlijk een verrijking voor jouw interieur.

En de prijs dan?

De eerste ontwerpen van Schultz en Sherman uit 1933 waren erg dure apparaten. Tegenwoordig hoef je je daar geen zorgen meer om te maken. Je kunt tegenwoordig namelijk al vanaf een paar tientjes een airco in jouw woning of kantoor hebben. Wil je een mobiele airco kopen? Dan ben je vaak ook een stuk goedkoper uit dan een ingebouwde variant. Let wel op dat de regel “goedkoop is duurkoop” vaak van kracht is.

Wat voor een soorten airco zijn er?

Zoals je misschien ook wel verwacht zijn er natuurlijk veel verschillende soorten airco’s op de mark tegenwoordig. Dat is ook niet gek, want iedereen zoekt natuurlijk wat anders in een airco. Of het nou aankomt op specifieke functies of omdat je de een gewoon mooier vindt dan de anders, er is altijd wel een model voor jou. Maar welke soorten zijn er eigenlijk allemaal? En verschillen ze echt zo veel van elkaar?
Als je gaat kijken naar de verschillende airco’s zijn ze eigenlijk op te delen in twee groepen, de mobiele en vaste (ook wel split) airco’s. Binnen de vast airco’s heb je nog eens zes verschillende types. Laten we beginnen met deze verschillende types.

Vaste airco

De vaste airco, ook wel een split airco, is een airco die op een vast punt in de ruimte geïnstalleerd is. De reden waarom we dit ook wel een split airco noemen is omdat hij eigenlijk opgedeeld is in een buiten unit en een of meerdere binnen units. De buiten units kun je gemakkelijk vinden op daken van bijvoorbeeld hotels en kantoorpanden en herken je direct. Maar aan binnen units hebben we zes verschillende soorten.

Wand airco

Dit is misschien we de meeste geliefde en bekendste in veel kantoren en hotels. De wand airco herken je doordat zij vaak hoog op de wand worden gemonteerd en de lucht diagonaal de ruimte in blazen. Doordat je ze aan de wand kunt monteren zijn ze veelzijdig in gebruik en kunnen ze in veel ruimtes gebruikt worden.

Plafond airco

Een andere populaire keuze van veel hotels en kantoorgebouwen is een plafond airco. Vaak zijn deze een stukje groter maar ze doen goed hun werk. Het handige aan het gebruiken van een plafond airco is dat je geen apparaat aan je muur of op de vloer hebt. Hierdoor maak je eigenlijk gebruik van een oppervlakte die anders toch niet vaak benut wordt.

Cassette airco

We blijven even bij de verhoogde modellen en gaan over op de cassette airco. Een voordeel van een cassette airco is dat hij vrij weinig ruimte nodig heeft. Tevens valt deze airco ook niet heel erg op, je zit immers alleen een rooster in het plafond. Er is wel een kleine voorwaarden waar je rekening mee moet houden, je hebt wel een verlaagd plafond nodig om hier gebruik van te kunnen maken.

Vloer airco

Het kan zijn dat je geen mogelijkheid hebt om een van de bovenstaande units te kunnen plaatsen. Dat is misschien een vloer airco de oplossing. Deze kan namelijk laag aan de wand of zelfs op de vloer geplaatst worden. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de ruimte die het zou gaan benutten op je muur of plafond.

Satelliet airco

Geen zorgen, je hoeft hem niet in de ruimte te laten installeren. Een satelliet airco is vooral geliefd in grote ruimtes. Het is namelijk een groot maar subtiel aanwezig universeel systeem voor je hele ruimte. Er zit alleen een klein roostertje in het plafond die de lucht reguleert. Dit systeem is zo goed als geluidloos en gaat tocht tegen.

VRF-airco

Wil je écht groot te werk kunnen gaan, dan heb je nog de optie van de VRF-airco. Deze airco’s zijn ontworpen om grote gebouwen van meer dan vijf ruimtes te reguleren. Doordat het gaat om meerdere ruimtes binnen een gebouw heeft een VRF-unit ook meerdere buiten units staan. Dit is voor veel grote kantoorpanden een perfecte kandidaat.

Mobiele airco

Maar we hebben natuurlijk ook nog de mobiele airco. Dat is ook logisch, want je wilt per slot van rekening een mobiele airco kopen. De mobiele airco is over het algemeen een van de meest populaire modellen van het moment onder de reguliere consument. Doordat ze mobiel zijn zien veel mensen ze als praktisch. Je kunt ze op elk gewenst moment gemakkelijk verplaatsen door de wieltjes aan de bodem. Zo kun je ervoor zorgen dat je in de middag een koele werk- of woonkamer hebt en in de avond een comfortabel koele slaapkamer.
De mobiele airco is specifiek ontwikkeld op kleinere ruimtes. Hiermee doelen we op kamers binnen jouw huis en niet voor grote kantoren of hotellobby’s. Iedereen kan met gemak een mobiele airco kopen. Ze hebben geen complexe installatie nodig en de onderhoudskosten zijn minimaal. Het formaat zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt opbergen in de winter. In tegenstelling tot de vaste modellen zijn ze iets hoger in energie verbruik, maar zijn ze vaak nog steeds voorzien van een A energie label. Onder de mobiele airco’s heb je de keuze uit twee verschillende types.

Mobiele monobloc airco

Dit is wellicht het eerste waar je aan denkt bij een mobiele airco. Een mobiele monobloc airco is namelijk een apparaat dat uit een stuk bestaat. Deze units zijn uitgerust met een afvoerslang die ervoor zorgt dat de warme lucht simpelweg naar buiten wordt vervoerd. Deze zijn gemakkelijk op te bergen door de wieltjes aan de bodem. Ook zijn ze over het algemeen vrij compact waardoor ze in zo goed als elke kast opgeborgen kunnen worden als je hem niet gebruikt.
De monobloc airco’s hebben echter wel het kleine nadeel dat ze relatief veel geluid produceren in tegenstelling tot andere airconditioning modellen. Dit komt doordat alle componenten bij elkaar geplaatst zijn dus ook de koelmotor. Echter zijn de monobloc airco’s wel een stuk goedkoper in de aanschaf, gemakkelijk te installeren en heb je hem zo in huis. Waar je bij een split airco al gauw een paar weken verder bent heb je een monobloc airco zo in huis gehaald. Je hoeft ook niet moeilijk te doen met buiten units, die heeft deze namelijk geen nodig.

Mobiel semi split airco

Voor de mensen die op zoek zijn naar eigenlijk het beste van beide werelden is er nog de mobiele semi split airco. Zoals de naam al doet denken is deze ook opgedeeld in een binnen en buiten unit. De buiten unit doet het zwaardere werk en wordt vaak op het balkon of in de tuin geplaatst. De leiding van een semi split airco is echter een stuk smaller dan die van een monobloc. Het voordeel hiervan is dat je niet het hele raam open hoeft te zetten. Doordat het zware werk door de buiten unit gedaan wordt zorgt een semi split airco voor minder geluid in de ruimte. Dit kan dus voor bijvoorbeeld een thuiskantoor of slaapkamer ideaal zijn. De binnen units van een semi split airco zijn vaak een stuk kleiner dan die van een monobloc, maar wel wat minder mobiel. Dit komt doordat hij natuurlijk nog steeds vastzit aan de buiten unit.
Dit type airco is vaak wel voorzien van meer en geavanceerdere functies en beschikt over het algemeen van een groter koelvermogen. Een minpuntje ten opzichte van de monobloc modellen; het prijskaartje dat eraan hangt is wel wat groter.

Beste mobiele airco’s van het moment

We hebben hierboven al een boel besproken over verschillende soorten airco’s, de geschiedenis en hoe een airco werkt. Maar jij wilt natuurlijk een mobiele airco kopen. Dit klinkt immers als de logische en meest praktische oplossing voor jouw huis. Maar je kunt af en toe door de bomen het bos niet meer zien. Hieronder hebben we een lijstje samengesteld met de beste mobiele airco’s van het moment.

Tristar AC-5474

Goede kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Dat laat de Tristar AC-5474 wel blijken. Het compacte design zorgt ervoor dat je hem gemakkelijk opbergt wanneer je hem niet gebruikt. Met de wieltjes aan de bodem kun je hem met gemak naar elke ruimte toe rijden. Maar wees maar niet bang dat hij door zijn compacte formaat functies te kort komt.
Deze airco heeft een tempratuur bereik van 16 tot 31 graden Celsius en is te gebruiken in ruimtes tot wel 40m3. Hierdoor is hij in zo goed als elke ruimte in het huis te gebruiken.
De AC-5474 beschikt over een drogende functie waarmee hij gemakkelijk de luchtvochtigheid uit de lucht haalt. Dit doet hij met 800ml per uur en slaat hij op in zijn watertank die een vermogen heeft van 500ml. Wanneer de watertank vol is geeft het apparaat het aan en kun je deze gemakkelijk legen.
Het apparaat is ook heel gebruiksvriendelijk naast alle functies. Zo wordt er een handige afstandsbediening bijgeleverd waarmee je het apparaat in zijn totaliteit kunt bedienen. Hiermee kun je de tempratuur regelen, luchtvochtigheid onttrekken en het ventileren regelen. Wil je gaan slapen maar wil je hem niet de hele nacht aanlaten? Dan kun je gemakkelijk gebruik maken van de digitale timer. Deze kun je zo instellen dat hij na een periode van tijd vanzelf aan of uitgaat. Zo heb je totale controle over jouw apparaat! Laat je hem toch toevallig een keer aanstaan terwijl je slaapt of niet thuis bent? Geen zorgen! Hij is voorzien van energie label A en is dus erg energiezuinig.
De Tristar AC-5474 is dus een erg veelzijdig apparaat voor een erg vriendelijke prijs.

Whirlpool PACB29CO

Het is niet voor niets dat het merk Whirlpool al jarenlang een begrip is op het gebied van thuis comfort. Vooral bekend van bijvoorbeeld hun wasmachines en andere witgoed apparaten weten zij ook als geen ander een goede mobiele airco te leveren.
Naast dat de PACB29CO gemakkelijk voor het oog is, is het apparaat ook nog verrassend krachtig. Met een koelvermogen van 9000 BTU is hij uiterst geschikt voor ruimtes tot wel 30m2. Hierdoor kun je hem gemakkelijk in zo goed als elke ruimte gebruiken. De Stilte Modus verlagen het geluid met wel 70% wat mogelijk wordt gemaakt door het langzamer laten draaien van de verdamper en ventilator.
De airco is uitgerust met een HEPA Air Filter die tot 99,9% van de stofdeeltjes groter dan 0,3 μm weet te verwijderen uit de lucht. Dit is super voordelig voor mensen met allergieën! Verder is hij met zijn energieklasse A ook nog eens hartstikke zuinig voor de functies die hij bezit.
De handige bijgeleverde afstandsbediening zorgt ervoor dat jij volledige controle hebt over jouw apparaat. De 6th Sense Functie zorgt ervoor dat het apparaat de perfecte tempratuur weet in te stellen nog voordat jij het zelf door hebt. Deze zit geïntegreerd in de bijgeleverde afstandsbediening.
De Whirlpool PACB29CO is dus een vooruitstrevend model in zijn klasse en dat laat hij blijken.

DeLonghi PAC EL 92

Tot slot hebben we nog de PAC EL 92 van DeLonghi. Deze stijlvol uitziende mobiele airco is een echte topper in zijn soort. Hij zet zichzelf apart door het krachtige vermogen van wel 2500 watt. Hiermee heb je jouw ruimte zo op de tempratuur die jij wilt. Wees ook maar niet bang dat het alleen in je slaapkamer werkt van 25m2, want de DeLonghi PAC EL 92 kan een ruimte aan tot wel 85m3! Tevens is hij uitgerust met energielabel A+ waardoor hij niet alleen krachtig is, maar ook verrassend zuinig.
De tempratuur is in te stellen tot een minimum van 18 graden Celsius en bied dus genoeg verkoeling voor elke ruimte. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de andere functies ook bedienen. Zo kan de PAC EL 92 ook ontvochtigen en ventileren naast alleen koelen. De ventilatiefunctie beschikt over drie verschillende standen waardoor je altijd een perfecte ventilatie kunt creëren.
De ontvochtigende functie haalt met gemak alle vocht uit de lucht. Terwijl hij dit doet haalt hij ook alle schadelijke en nare stofjes uit de lucht. Het opgevangen vocht wordt opgeslagen in het reservoir. Als het waterreservoir vol is geeft de airco een signaal en kun je hem gemakkelijk legen. De airco houdt zelf ook rekening met de luchtvochtigheid door de hydrostaat. Hierdoor houdt hij de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau en hoeft het apparaat zelf niet te hard te werken.
Deze DeLonghi PAC EL 92 is een uiterst lux model en van alle gemakken voorzien.
Conclusie
Zoals we hebben ontdekt zijn er erg veel verschillen in soorten airco en verschillende modellen airco op de markt. Dit is uiteraard logisch, want iedereen heeft een bepaald beeld voor zich hoe de ideale airco zou moeten werken.
We proberen al duizenden jaren onze woningen en werkplekken op een aangename tempratuur te houden. Dit zorgt ervoor dat wij in alle comfort kunnen leven en werken. De oude Egyptenaren en Romeinen waren hier al mee bezig op hun eigen manier. De eerste moderne variant van de airco hebben we dan ook nog geen honderd jaar. Maar wat zijn wij blij met deze uitvinding. In de Verenigde Staten is een airco een absolute must voor elk huishouden. In Europa lijken ze nog niet heel erg aangeslagen te zijn, maar toch is er een opmars aan de gang. Ook in ons Nederland wordt het steeds normaler om een degelijke airco unit in huis te hebben.
Als jij een mobiele airco wilt kopen dan hebben we je voorzien van een hele boel informatie. Met deze informatie kun jij een wel overwogen beslissing maken en kun je een mobiele airco kopen zonder bang te zijn dat je misgrijpt. Dus zorg ervoor dat jouw huis beschikt over de perfecte mobiele airco voor jouw behoeften. Op deze manier kun jij ook tijdens de meest extreme hittegolven comfortabel leven, leren en werken zonder ook maar een druppeltje zweet.

De’Longhi Airco

Je kent dit merk wellicht van de innovatieve koffiemachines, maar het italiaanse De’Longhi is ook de fabrikant van airco’s. En dat is ook niet gek, want in Italië is goede koffie immers belangrijk en de temperaturen kunnen hier ook behoorlijk oplopen, dus de stap naar de ontwikkeling van airco’s is goed verklaarbaar. Het label staat voor vernieuwing en verbetering en behoort tot de betere merken op de markt.

Met de zomer in aantocht of op hete dagen, overwegen veel mensen om een airco aan te schaffen. Geen slecht idee, want met airconditioning is het een stuk aangenamer in huis of op kantoor. Er zijn heel veel verschillende soorten airco’s en merken op de markt verkrijgbaar, dus sommige zien de bomen niet meer door het bos. Allereerst is het belangrijk om te weten dat er twee verschillende soorten airco’s zijn, te weten een mobiele airco of een vast aircosysteem. Beiden hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. De vaste zien er doorgaans wat mooier uit en zijn makkelijk te installeren. De mobiele versie is daarentegen verplaatsbaar. Een keuze die voor ieder weer persoonlijk is of afhankelijk van de leef-of werkruimte is. Er zijn nog meer verschillen tussen de verscheidene systemen, maar het is verstandig en logisch om eerst te weten of je voor een vaste of een losse airco gaat.

Een airco kan ook zorgen voor een goede luchtvochtigheid

Wist je dat behalve het verkoelen van de ruimte, de airco’s van De’Longhi ook de vochtige lucht in het vertrek droog maken? Behalve de meest belangrijke functie van airconditioning, heeft deze ook dus nog een andere functie. Twee vliegen in een klap dus. Ideaal is het als de luchtvochtigheid tussen de vijftig en de zestig procent ligt en daar zorgen de De’Longhi airco’s dus voor. Teveel vocht in de ruimte zorgt voor verscheidene nadelen, denk aan schimmel in huis, maar teveel vocht kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken of de ontwikkeling voor allergieën stimuleren. Bovendien is het niet bevorderlijk voor gewrichtspijn en reuma. Een airco als vochtabsorbeerder helpt dus ongetwijfeld ook mee aan een goede gezondheid. Er zijn ook airco’s die de lucht in het vertrek kunnen verwarmen, een derde functie van airconditioningsystemen. Airco’s hebben tegenwoordig dus zeker niet meer alleen de klassieke functie van verkoeling in huis. En dat is tevens een belangrijke reden waarom steeds meer mensen een airconditioningsysteem kopen.

 

Nog meer redenen waarom je een airco zou kopen

Behalve het verkoelen of verwarmen van de lucht en het ontvochtigen, kunnen airco’s ook de kwaliteit van de lucht verbeteren in huis, in de winkel of op kantoor in Corona tijden. Recent onderzoek heeft aangetoond dat verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsystemen, indien goed onderhouden en bediend, de verspreiding van virussen kunnen verminderen. Dus behalve comfort, kunnen goede airco’s ook de weerstand tegen infecties verbeteren. Dat komt ook doordat airconditioningsystemen met ingebouwde ontvochtiger voor een gezonde luchtvochtigheid zorgen. En dat kan helpen om de verspreiding en overleving van virussen te beperken. Zeker in tijden dat Corona heerst, is dit van aanmerkelijk belang voor de gezondheid. Een extra reden waarom je in deze tijden een goede airco wilt aanschaffen voor in huis, kantoor of op een andere de werkplek. Alle airco’s van De’Longhi hebben een ontvochtigingsfunctie.

 

Verschillende soorten airco’s van De’Longhi

De’Longhi brengt voornamelijk mobiele airco’s op de markt. Het grote voordeel van mobiele airco’s is, is dat ze verrijdbaar zijn. Je kan de airco dus gewoon meenemen naar de slaapkamer, keuken of welk vertrek dan ook waar de temperatuur oploopt en je het graag wat koeler wilt hebben. De’Longhi kent zo’n tien airco’s die allen Pinguino heten. Natuurlijk zijn ze niet allemaal hetzelfde en daarom hebben ze allen een reeks letters en cijfers achter de naam, om ze van elkaar te onderscheiden. De prijzen varieren, maar de goedkoopste mobiele airco van De’Longhi gaat  doorgaans vanaf zo’n tweehonderd euro. Ga je voor betere kwaliteit en mogelijkheden, bedenk dan dat het je portemonnee zo’n vijfhonderd euro gaat kosten. Het gewicht van een mobiele airco is ongeveer gemiddeld zo’n dertig kilo, maar door de wieltjes eronder, hoef je het apparaat natuurlijk niet op te tillen.

De beste airco’s van De’Longhi

De’Longhi heeft een ruim assortiment airconditioning systemen, maar hieronder bekijken we een greep uit het aanbod die tot de beste airco’s van dit merk behoren. Uiteraard blijft het natuurlijk ten alle tijden een persoonlijke keuze qua wensen en budget.

De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO

Een van de mobiele airco’s van dit Italiaans label is de De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO, een prima koeler die binnen twee a drie uur (vooral kleinere) ruimtes tot 30 m2 heel wat koeler maakt. Het geluidsniveau is netjes, vrijwel geruisloos en de verkoeling kost niet veel energie. Deze eco-versie heeft dan ook een energieklasse A label. Maar vooral het gebruiksgemak is waar deze airco veel punten mee scoort. Behalve ontvochtiging, reinigt deze mobiele airco ook de lucht in de ruimte. Prettig verkoelend op warme zomerdagen.

De’Longhi Pinguino PAC EL98 SILENT

Een andere mobiele airco is de De’Longhi Pinguino PAC EL98 SILENT die verkrijgbaar is in diverse kleuren. Deze airco is duurder dan PAC N82 ECO, maar dat komt doordat deze geschikt is voor grotere ruimtes (tot en met 100 m³). Het Italiaans design is een van de eerste dingen die menigeen opvalt. En zoals de naam al verklapt, werkt deze airco stil als je deze in de silent modus zet. De EL98 Silent is een van de airco’s die weinig herrie maakt, dus als je daar waarde aan hecht, dan zit je met dit apparaat goed. Ook wordt de ingestelde temperatuur wordt snel bereikt. De EL98 komt met afstandsbediening en de afvoerslang is eenvoudig te koppelen.

DeLonghi PAC N77 ECO Mobiele airconditioner

Een van de goedkopere mobiele airco’s van De’Longhi is de PAC N77 ECO. Zoals de naam al doet vermoeden is deze airco energiezuinig en zit deze in energieklasse A. Alhoewel de prijs iets lager ligt, doet de N77 niets onder aan de meeste andere aircosystemen. Ervaar optimale koeling met deze airco die geschikt is voor ruimtes tot 70 m³ en maak gebruik van maar liefst drie ventilatiesnelheden en de digitale timer met thermostaat. De ontvochtigingsfunctie verwijdert vocht uit de lucht.

Enkele belangrijke kenmerken van De’Longhi airco’s op een rijtje:

– Italiaans merk

– De airco’s van De’Longhi behoren tot de hogere klasse airco’s

– Goed om te weten: alle airco’s van De’Longhi hebben een ontvochtigingsfunctie

AEG Airco

Een goede airco is op warme dagen geen overbodige luxe. Als je verkoeling op prijs stelt en dit ook nog eens zo energiezuinig wilt doen, dan is een aircosysteem van AEG een mooie optie. Zowel voor particulieren als bedrijven is airconditioning een oplossing voor een comfortabel verblijf of goede productiviteit op de werkvloer.

AEG is een Duits merk en zoals vele Duitse merken staat het bekend om zijn vakmanschap. AEG is eigenlijk een afkorting van Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft en begon ooit met het produceren van elektrische onderdelen voor keukenapparatuur en wasmachines. In de loop der tijd is dit label uitgebreid over de hele wereld en inmiddels fabrikant geworden van koelkasten, drogers, wasmachines, maar ook airconditioning. Prijstechnisch gezien doet AEG het goed, zonder echt consessies te doen aan de kwaliteit.

Eenvoudige bediening

Een groot pluspunt van AEG airconditioning systemen is dat het een innovatief merk is dat het gebruiksgemak respecteert. Allerlei nieuwe snufjes zorgen vaak ook voor meer mogelijkheden en instellingen, dat vaak ten koste gaat van een eenvoudige bediening. Als je dus op zoek bent naar een high tech airco met een makkelijke bediening, dan ben je met dit merk goed uit. Bovendien hecht AEG veel waarde aan duurzaamheid. De meeste apparaten zijn zodanig gemaakt dat ze profiteren van een laag gebruik van energie. En hiermee probeert AEG zich ten opzichte van andere fabrikanten te onderscheiden.

Airconditioning als uitkomst

Teveel vocht in de ruimte? Misschien denk je dan niet meteen aan een airco, maar om overtollig vocht uit de lucht te absorberen kan een airconditioning van AEG uitkomst bieden. De meeste  airoc’s van AEG zijn ware klimaatregelaars die het mogelijk maken vochtige lucht in een koude, drogere lucht te veranderen. En dat is nog niet alles. De duurdere exemplaren kunnen zelfs als verwarming werken, dus dan heb je ook wat aan je klimaatregelaar gedurende de koudere dagen. Terecht mag worden gezegd dat veelzijdigheid goed past bij de airco’s van het Duitse AEG. Met een AEG airco kun je dus het hele jaar rond profiteren van je regelaar.

Verschillende soorten airconditioningsystemen

Er zijn zoveel verschillende soorten airconditioningsystemen op de markt, waardoor je dus enorm veel keuzes hebt om uit te kiezen. Er bestaan airco’s voor aan de wand, cassettemodellen, vloermodellen, kastmodellen, plafondmodellen, buitenunit’s en losse, mobiele airco’s. Bepalend is waar je voor kiest als je naar de ruimte kijkt. Wil je graag een exemplaar die je aan de muur of plafond kan hangen, als je weinig ruimte hebt? Of ben je juist op zoek naar een verplaatsbaar model, zodat je je klimaatregelaar altijd bij de hand hebt op het moment dat het jou uitkomt? En last but not least, ga voor een mobiele airco die voldoende vermogen heeft om de gewenste ruimte te koelen. Enkele overwegingen die je beter vooraf kunt maken voor aanschaf.

Hoe kies je de beste airco?

Als het neerkomt op vaste airco’s heb je hoofdzakelijk twee verschillende systemen: een plafond of wand airconditioningsysteem. Het voordeel van een vaste airco in huis of op kantoor is dat het een zeer comfortabel systeem is. Waarom? Qua design valt deze amper op in het interieur en het geluid is minimaal. Je kunt dit type airco inbouwen in het plafond of aan/in een muur om zo de gewenste temperatuur te krijgen in het vertrek. Wel moet je rekening houden dat met een vaste airco je hoofdzakelijk slechts één ruimte kan koelen of verwarmen. Op basis van deze kennis en wat je specifieke wensen zijn, kun je het beste een airco kiezen die bij je past en de ruimte waar je klimaatbeheersing wilt toepassen.

De beste airco’s van AEG

Als je dan eenmaal besloten hebt voor welk soort airco je wilt gaan en je graag voor een AEG exemplaar gaat, dan zijn er volop mogelijkheden. Hieronder zetten we enkele AEG airco’s voor je op een rijtje die tot de topselectie behoren van AEG.

De AEG AXP34U338CW

De AEG AXP34U338CW is verkrijgbaar in de kleur wit, is 71 cm hoog en kost gemiddeld zo’n zeshonderd euro. Deze airconditioner geschikt voor grotere ruimtes tot 40 m2. Het apparaat werkt de warme lucht naar buiten via een afvoerslang, dus zorg dat deze vlakbij een raam of andere opening staat, zodat de lucht goed afgevoerd kan worden. Deze draagbare airconditioner houdt exact de juiste temperatuur in huis en beschikt over energielabel A voor energiezuinig koelen. Opmerkelijk aan de AEG AXP34U338CW is dat de uitblaasrichting geregeld kan worden. Dit dankzij de verstelbare uitblaasrichting die je zelf kunt afstellen. En daarnaast heb je de mogelijkheid om uit vier verschillende snelheden van koelteregeling te kiezen, zodat je geheel naar wens je eigen ideale koelstand kan bepalen. Met de overzichtelijke LED-display behoud je ten alle tijden het overzicht.

AEG PX71-265WT – Airoundio – Mobiele Airco

In een wat hogere categorie prijsklasse ligt de AEG PX71-265WT – Airoundio – Mobiele Airco, maar dan heb je ook wel wat. De ronde airco lijkt in eerste instantie wellicht op een muziekbox, maar het is een airco die 360 graden rondom werkt. Dit circulaire type heeft een efficiënte verkoeling, maar ook een verwarming die gelijkmatig verdeeld wordt door de ronde vorm. Dit systeem verkoelt en verwarmt ruimtes tot 30 m² oftewel 75 m³. Deze mobiele airco is voorzien van een energielabel A en is makkelijke te bedienen via de draadloze afstandsbediening of via de smartphone-app en beschikt over handige wielen, waardoor een verplaatsing makkelijk gaat. De AEG PX71-265WT komt met een bijzonder Premium Window Kit voor makkelijke en goed uitziende afvoer van lucht naar buiten. En dat tezamen met een fabrieksgarantie van twee jaar, zo kan het helemaal niet meer misgaan.

Uiteraard heeft AEG nog veel meer airco’s in het assortiment, maar bovenstaande airco’s zijn hoogwaardige airco’s uit de collectie en de meest verkochte aircosystemen op dit moment in ons land.

Enkele belangrijke kenmerken van AEG airco’s op een rijtje:

–   Echte Duitse kwaliteit

 • De verkoelingssystemen van AEG zijn enorm innovatief
 • De airco’s van AEG zijn duurzaam
 • Veelzijdige airco’s met meerdere functies
 • Alle AEG airco’s hebben een eenvoudige bediening

Whirlpool Airco

Whirlpool Corporation is een Amerikaanse producent van hoogstaande huishoudelijke apparaten die in de loop der jaren internationale bekendheid heeft weten te bereiken. Whirlpool zag het levenslicht in 1911. Het hoofdkantoor staat in Michigan, maar het befaamde Whirlpool heeft inmiddels wereldwijd overal vestigingen opgebouwd. De fabrikant staat bekend om het produceren van allerlei kwalitatieve huishoudelijke artikelen, waaronder zeker ook airconditioners. Deze zijn voorzien van de meest technische snufjes en vaak compact van vorm. 

Met een Whirlpool airco in huis, ben je doorgaans verzekerd dat je een hoogstaand product in huis hebt gehaald, want het label behoort tot de categorie A merken. De prijzen van dit merk liggen zo tussen de driehonderdvijfitg en zeshonderd euro. En dat is best redelijk geprijsd als je soortgelijke aircosystemen op de markt met elkaar vergelijkt. Whirlpool staat ook bekend als een betrouwbaar merk. Daarnaast zijn de meeste Whirlpool airco’s voorzien van het zogenoemde 6th Sense functie. Hieronder meer informatie over deze bijzondere functie speciaal ontwikkeld door Whirlpool.

6th Sense functie

Whirlpool wil zich onderscheiden door betrouwbare airco’s te bieden met een speciale functie: de 6th Sense functie. Wat is dit precies? De ingebouwde sensor in de airco’s evalueert de temperatuur in het vertrek en past dan automatisch de temperatuur en ventilatiesnelheid aan. Wordt het ietsjes warmer, dan gaat het apparaat meer en harder verkoelen en vice versa. Hierdoor heb je altijd een aangename temperatuur in huis dankzij deze technologie. En daarnaast is het de ideale oplossing waarbij niet alleen comfort, maar ook  energiebesparing hand in hand gaan. Bovendien kiest deze functie ook de optimale combinatie tussen koelen of ontvochtigen. De 6th Sense functie zorgt dus voor en een ideale temperatuur en een gezonde lucht in huis.

Vijf redenen om een airco aan te schaffen

Er zijn goede argumenten te noemen waarom mensen een airco aanschaffen. UIteraard is het eerste waar de meesten meteen aan denken: verkoeling. Een aangename koelheid op kantoor of in huis op warme dagen is geen overbodige luxe. Dat is ongetwijfeld de eerste reden waarom veel mensen een airco aanschaffen. Maar er zijn meer redenen te benoemen. De ontwikkeling van airconditioningsystemen hebben in de afgelopen tien jaar gezorgd voor meer comfort en gemak in onze huizen en de manier waarop we dingen doen. En er is beter nagedacht over de manieren van klimaatbeheersing. Daardoor is een airconditioningsysteem steeds meer ontwikkelt tot een multifunctioneel product. Zo hebben bepaalde airco’s inmiddels ook een verwarmingsfunctie ingebouwd. Het koelproces kan dan worden omgedraaid. Op koudere dagen heb je dus ook meteen een verwarming in huis. En zo is een airconditioner in alle seizoenen te gebruiken. De derde reden is ontvochtigen. Een belangrijke functie die niet onderschat mag worden. Teveel vocht in de ruimte kan voor ongunstigheden zorgen. Denk aan vochtplekken en schimmel in huis. Ook kunnen ademhalingsproblemen veroorzaakt worden door een hoge luchtvochtigheid in huis en gewrichtspijn en reuma verergeren. Bovendien kunnen airco’s worden ingezet om de lucht in een vertrek goed te laten ventileren. Een slechte ventilatie in een vertrek kan voor vervelende gezondheidsklachten zorgen, denk aan hoofdpijn, duizeligheid en droge ogen of mond. Ook hooikoortspatiënten hebben baat bij een airco die kan ventileren. Frisse buitenlucht kan dan door de airco worden aangevoerd waardoor er geventileerd wordt. Vaak beschikken airco’s over luchtfilters die slechte deeltjes en pollen in de lucht zuiveren. Dat brengt ons meteen op de vijfde reden: goede airco’s met meerdere functies zoals ventilatie en ontvochtigen maken de lucht in een ruimte gezonder. Dus als slotsom zijn de vier meest belangrijke redenen om een airco aan te schaffen: voor verkoeling, voor de verwarmingsfunctie, als ontvochtiger, om de lucht te ventileren en om een gezonde lucht te creëren.

De beste Whirlpool airco’s

Whirpool heeft airco’s in verschillende prijsklassen. Voor ieder wat wils dus. Het label heeft ook airco’s met energieklasse A+++ en dat is best bijzonder, want niet veel airconditioningmerken hebben dit. Als je om uiterlijk geeft, dan ben je ook goed uit met Whirlpool. Opvallend is namelijk dat Whirlpool zowel zwarte als witte airco’s op de markt brengt. Degenen die dus een voorkeur voor een kleur hebben of trendgevoelig zijn, hebben volop keuze uit het assortiment airco’s van Whirlpool. Hieronder lichten we enkele Whirlpool airco’s uit die hoge scores behalen.

Whirlpool PACW212CO

Deze airco is geschikt voor ruimtes tot en met 60 m³ en is een mobiele airco met slimme wielen die meedraaien zodat je de airconditioner eenvoudig kunt verplaatsen. De prijs varieert tussen de vierhonderd en 450 euro. Uiteraard is deze airco ook voorzien van de bekende Whirlpool 6th Sense functie, waardoor de temperatuur automatisch in de ruimte meegaat dankzij de temperatuursensor. Deze PAC koelt makkelijk en heeft als extra functies: ventileren, verwarmen en ontvochtigen. Het apparaat verbetert dus meteen ook de lucht in het vertrek waar deze geplaatst wordt. Hierdoor haal je meteen een multifunctioneel apparaat in huis. Deze airco belooft ook door de stille modus een geluidsvermindering van maar liefst 70% door de slimme technologie van het langzaam laten draaien van de verdamper en ventilator.

Whirlpool PACB29HP Airco

De mobiele Whirlpool PACB29HP Airco komt in een zwarte als witte uitvoering. Je kunt dus kiezen welke beter bij het interieur past. Dit apparaat is geschikt voor ruimtes van 20 tot 30 m². Als je niet veel ruimte in huis of in een vertrek hebt, dan is deze airco ideaal. Het compact ontwerp zorgt daarvoor en is daarnaast eenvoudig vervoerbaar dankzij de wielen. De PACB29HP is voorzien van een speciaal HEPA filter, die hele kleine deeltjes stof kan tegenhouden. Een groot voordeel voor mensen die last hebben van allergieën. Ook is dit exemplaar energiezuinig doordat het een A+ energielabel draagt. Deze airconditioner is ook in de herfst en winter te gebruiken, dankzij de verwarmingsfunctie. Je kunt zelf instellen hoe warm of koud je het wilt hebben als de temperatuur zakt of juist warmer wordt. De ingebouwde technologie zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte dan automatisch geregeld wordt. Hierdoor werkt deze airconditioning ook als ontvochtiger. Zonder omkijken wordt dus de temperatuur geregeld in huis, dat maakt deze airco multifunctioneel.

Enkele belangrijke kenmerken van Whirlpool airco’s op een rijtje:

 • Amerikaans merk
 • Assortiment airco’s in zwarte en witte uitvoeringen
 • Standaard fabrieksgarantie van 24 maanden van Whirlpool voor mobiele airco’s, na registratie zelfs een extra garantiejaar (totaal 3 jaar)
 • Airco’s zijn voorzien van 6th Sense functie

Tristar Airco

Tristar staat bekend om apparaten die niet al teveel kosten. Het motto van Tristar is dan ook dat apparatuur voor iedereen toegankelijk moet zijn en daardoor biedt de fabrikant producten tegen betaalbare prijzen aan. Ideaal voor mensen met een kleinere portemonnee die toch graag een airconditioning systeem in huis willen hebben.

Daarentegen zijn de apparaten van Tristar doorgaans niet voorzien van de meest hoogstaande technische snufjes. Dit omdat ze op die manier de prijs zo laag mogelijk kunnen houden. Dat wil niet zeggen dat de producten van Tristar, waaronder de airco’s, niet goed of niet geavanceerd zijn. Integendeel, de Tristar airconditioningsystemen kunnen geclassificeerd worden als prima apparaten die gewoon basic zijn en goed werken. De airco’s van Tristar zijn simpel in gebruik en doen wat ze beloven.

De verschillende typen airco’s van Tristar

Zoals bij alle airconditioningsystemen blijft het principe hetzelfde, waarbij de warmte uit één ruimte wordt verwijderd en vervangen wordt door gekoelde droge lucht. De hete lucht wordt afgevoerd, normaliter via een pijp of afvoerslang naar buiten. Dit is vaak het geval bij mobiele airco’s. Of je liever een mobiele of vaste airco kiest, is afhankelijk van de ruimte waar je de airco gaat plaatsen en je eigen persoonlijke wensen. Beiden versies hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat je een mobiele airco kunt verplaatsen, maar vaak is er wel  en raam, deur of andere uitlaat in de buurt van de airco nodig voor een afvoerslang . Een punt waar je rekening mee moet houden. Een vaste airco gaat doorgaans op in het interieur, waardoor mensen met kleinere ruimtes, beter af zijn met een vaste airco. Daarentegen kan een vaste airco vaak maar een ruimte verkoelen of verwarmen. Tristar heeft staande, mobiele airconditioningsystemen op de markt gebracht en vaste airco’s die je kunt ophangen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, is er dus keuze volop.

Airco met of zonder buitenunit?

Dan is er ook nog een andere optie. Je kan gaan voor een model met of zonder buitenunit. Als je liever kiest voor eentje zonder, dan hoef je buiten geen plek aan de muur te zoeken of te hebben voor de buitenunit. Deze modellen zijn in het algemeen ook goedkoper. Airco’s met een buitenunit hebben dan weer als voordeel dat de lawaaierige onderdelen van het airco systeem in deze buitenunit kunnen geplaatst worden. Hierdoor heb je minder last van geluid binnenshuis. Wel moet je ruimte buiten hebben voor een buitenunit en esthetisch gezien is het niet altijd mooi.

Staande, mobiele airco’s van Tristar

Tristar heeft verscheiden mobiele airco’s. Handig, want het grote voordeel van mobiele airco’s is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen door de wieltjes onder de airco. Als je slaapkamer te warm is, neem je ‘m eenvoudig daar mee naar toe. Of naar welk ander vertrek dan ook. Als je een multifunctionele airco hebt, die dus ook als luchtontvochtiger werkt of als verwarming, dan kun je dus makkelijk het klimaat binnenshuis regelen, in zowat elke ruimte. Hieronder een greep uit het aanbod van staande, mobiele airco’s van Tristar die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

De Tristar AC-5527PR Airconditioner

De Tristar AC-5527PR Airconditioner kost iets rond de tweehonderd euro, uiteraard afhankelijk van de winkel of webshop waar je deze koopt. Het is een mobiele airconditioner die compact is en overal kan worden ingezet waar verkoeling nodig is. Het heeft een laag energieverbruik en wordt geleverd met afvoerslang.

De Tristar AC-5477CH Airconditioner

Iets duurder is de Tristar AC-5477CH Airconditioner. Het verschil zit ‘m eigenlijk in de snelheidsinstellingen. Zo is bij dit exemplaar de ventilatiesnelheid te regelen en is er een temperatuur indicatie zichtbaar, iets dat bij de goedkopere (Tristar AC-5527PR Airconditioner) ontbreekt.

De Tristar AC-5560 Airconditioner

De Tristar AC-5560 is de iets luxere en duurderdere variant met vier mogelijkheden: dit apparaat werkt als verkoeler, verwarmer, als luchtontvochtiger en als ventilator. Als je dus graag een lekker koel briesje in de ruimte wilt hebben, zet je één van de twee ventilatorstanden aan. Een groot pluspunt van deze airco is dat de AC-5560 in alle tijden in huis kan blijven staan, want deze is dus tijdens alle seizoenen te gebruiken. Het vermogen is zo’n  2.7 kW.

Vaste airco’s van Tristar

De vaste airco’s van Tristar worden Inverters genoemd. Hierdoor kun je dus makkelijk en en snel het onderscheid maken tussen mobiele en vaste Tristar airco’s. Hieronder twee goedverkopende vaste airco’s van Tristar.

De Tristar AC-5421 Airconditioner

Een goed verkochte airco is de Tristar AC-5421 Airconditioner (Inverter). Hiermee kun je een ideaal binnenklimaat creëren door verkoeling, ventilatie en verwarming. Drie in één dus. Deze airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die je buiten, bijvoorbeeld op het dak of de muur, kunt plaatsen. Met de afstandsbediening bestuur je de airco binnenshuis en je hebt zo geen last meer van slangen die je via het raam moet laten lopen. Wil je gaag een steentje bijdragen aan het milieu, dan ben je met de Tristar AC-5421 Airconditioner goed af, want door het energielabel A, verbruikt deze airco zo min mogelijk energie.

De Tristar AC-5427 Airconditioner

Wil je het neusje van de zalm, ga dan voor de Tristar AC-5427 Airconditioner. De airco behoort tot de duurdere airco’s van Tristar, maar dan heb je ook wel wat. Allereerst: het is de enige airco van dit merk die energielabel A++ heeft. Een groene airco dus die zeer zuinig is. En daar houdt het niet bij op. Je kunt bij deze mobiele airconditioner zowel kiezen voor koelen, het ontvochtigen van de lucht als voor verwarmen. Drie functies dus in een. Daarnaast is een groot pluspunt dat je  zelf de temperatuur kan instellen van 16 tot 31 graden. Bovendien is het een zeer geluidsarme airco. Een punt dat voor veel mensen belangrijk is. Daardoor is de Tristar AC-5427  geschikt voor plaatsing in de slaapkamer. Voor de prinsen en prinsessen op de erwt onder ons, is er speciaal de functie ‘slaapmodus’ voorhanden,  waardoor deze airco nog zachter te werk gaat. Met de digitale timer kun je ook instellen dat de airco zichzelf in- of uitschakelt.

Uiteraard zijn bovenstaande airco’s maar een greep uit het aanbod van airconditioningsystemen van Tristar. De fabrikant heeft meerdere modellen in de AC-serie.

Enkele belangrijke kenmerken van Tristar airco’s op een rijtje:

 • De prijzen van Tristar zijn zeer schappelijk. Mensen die niet veel te besteden hebben, kunnen dus alsnog met wat geluk een Tristar airco kopen
 • Tristar biedt niet de meest vernuftige airco’s, maar wel stevige en goedwerkende airco’s
 • Het assortiment airco’s Tristar bestaat uit mobiele en vaste systemen

Carrier Airco

De  binnenlucht kunnen regelen of aanpassen is voor veel mensen een sterke troef om een airconditioningsysteem aan te schaffen. En dat is ook goed verklaarbaar. Lekkere koelte tijdens de warme maanden en eventueel een verwarming of ontvochtiging tijdens de wintermaanden. Ook kunnen aircosystemen het effect van bacteriën en allergenen minimaliseren en zo voor een betere luchtkwaliteit zorgen in huis of op kantoor. Wil je een airco aanschaffen van het Amerikaanse merk Carrier dan ben je ongetwijfeld goed uit. Als uitvinder van aircosystemen begrijp je vast en zeker dat je met Carrier het neusje van de zalm in huis haalt.

Het Amerikaanse Carrier is een merk dat zich in de loop der jaren heel sterk gevestigd heeft op de markt van klimaatbeheersing. Het label is gespecialiseerd in airconditioning, verwarmingen en koeloplossingen als geen ander. Carrier maakt dan ook gebruik van de nieuwste technologien voor hun airco’s. En het is allemaal goed verklaarbaar, want zoals gezegd, Carrier vond zelfs als eerste de airconditioning uit! Dat zegt dus al heel wat over dit Amerikaanse merk. Zo’n honderd jaar geleden bedacht uitvinder en ingenieur Willis Carrier uit New York het eerste airconditioningsysteem op de markt. En sindsdien gingen de Carrier airco’s als een zoete broodjes over de toonbank. Uiteraard ging de ingenieur daarna verder aan de slag met verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. De continue ontwikkeling van de optimale regeling van het binnenklimaat is nog steeds vandaag de dag een gedrevenheid van het merk. Je treft Carrier airco’s dan ook overal aan: niet alleen in huis, maar ook in vele winkels, bars, restaurants, apotheken, ziekenhuizen en allerlei andere organisaties wereldwijd.

Wereldwijd nummer 1 in de airconditioningsector

De vooruitgang op het gebied van elektronica heeft de ontwikkeling van verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- en koeltechnologie enorm veranderd. Waar vroeger airco’s alleen goed waren om te verkoelen, zijn airconditioningsystemen tegenwoordig ook apparaten om ruimtes de verwarmen, te ontvochtigen en zelfs de luchtkwaliteit in te verbeteren. Het laatste is nu vooral in COVID-tijden erg belangrijk. De airco’s van Carrier zijn gemaakt van topkwaliteit, voorzien van de nieuwste snufjes en daarnaast zijn de units zeer energiezuinig en beschikken ze bijna allemaal over energielabel A++ of A+ in koelen en verwarmen. Veel bedrijven maken daarom ook graag gebruik van een Carrier systeem. Het is dan ook het meest voorkomend merk airco in restaurants en bedrijven overal ter wereld en in veel Amerikaanse huishoudens.

Een vaste of een mobiele airco van Carrier?

Ga jij voor een vaste of mobiele airco? Een mobiele versie profiteert van het pluspunt dat het verrijdbaar is en overal makkelijk mee naar toe te nemen is. Je kunt dus verschillende vertrekken verkoelen of zelfs verwarmen. Verplaatsbaar en vaak compact zijn twee grote pluspunten. Let wel op: een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang die de warmte en condens naar buiten toe afvoert. Als het gaat om vaste airco’s zijn er met name twee meest voorkomende systemen: een plafond of wand airconditioningsysteem. Het pluspunt van een vaste airco in huis of op kantoor of andere werkvloer is dat het een zeer aangenaam systeem is. Qua design valt deze amper op in het interieur en het geluid is minimaal. Je kunt dit type airco inbouwen in het plafond of aan/in een muur om zo de gewenste temperatuur te krijgen in het vertrek. Wel moet je rekening houden dat met een vaste airco je hoofdzakelijk slechts één beperkte ruimte kan koelen of verwarmen. Daarnaast hebben vaste airco’s vaak een buitenunit. Er zijn ook vaste airco’s zonder buitenunit, maar houd dan rekening met het feit dat bij modellen zonder buitenunit je moet hebben of maken voor een afvoerslang, die de warme lucht naar buiten afvoert. Dat kan bijvoorbeeld via een raam of deur. Zorg ervoor dat er daarbij niet weer warme buitenlucht naar binnen komt. Dat zou niet erg efficiënt zijn. Het is het beste om vooraf eerst te bedenken in welke ruimte je de airco wilt plaatsen, wat voor soort type airco je liever hebt en wat verder je wensen zijn. Zo kies jij de meest passende airco kiezen voor jouw vertrek of werkplek.

Bekende modellen van Carrier

De Carrier airco’s behoren qua prijs niet tot de laagste klassen, in het algemeen zijn ze wat duurder dan de andere merken. Daarentegen heb je wel meteen een klasseproduct in huis. En met wat mazzel kun je een iets ouder model tegen gunstige prijzen aanschaffen of als het in de aanbieding is. Carrier heeft enorm veel verschillende soorten airconditioningsystemen in het assortiment voor professioneel gebruik, maar ook gewone huishoudens. Hieronder een greep uit het aanbod.

De AURORA 42QHB/38QHB – E8S

De AURORA 42QHB/38QHB – E8S is een toppertje onder de Carrier airco’s. Het apparaat staat bekend om de snelle koeling, het hoog comfort en energiezuinige technologie. Bijzonder van deze airco is ook dat het een zeer stil apparaat is dat een zogenaamde mute functie ingebouwd heeft. Deze functie garandeert een geruisloze en comfortabele nacht. Met de bijgeleverde afstandsbediening kun je de instellingen voorprogrammeren, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. Op het interactief beeldscherm kun je alle temperaturen en instellingen in een oogopslag zien. Omdat deze airconditioner meerdere mogelijkheden heeft, kun je de airco ook gebruiken voor het ontvochtigen van de lucht, om de lucht op te warmen of als ventilator.

De R32 reeks

Carrier heeft zijn standaard R-serie vaste airco’s een tandje hoger gebracht met de R32 serie airco modellen. Deze onderscheiden zich door de optimale prestaties, laag energiegebruik, hoge betrouwbaarheid en groot bedieningsgemak. De R32 reeks is voorzien van slimme functies waardoor efficiëncy en comfort geweldig hand in hand gaan. Alle modellen uit deze serie zijn standaard voorzien van een zelfdiagnose waardoor de temperatuur en vochtigheid in de lucht continue gemeten wordt en storingen in de gaten worden gehouden, een infrarood bediening, een turbo modus, auto-swing en een automatische restart als bijvoorbeeld de electriciteit of spanning uitvalt.

Enkele belangrijke kenmerken van Carrier airco’s op een rijtje:

– Professionele airco’s en daardoor ook wereldwijd in veel hotels, winkels en restaurants gebruikt

– Airco’s in veel verschillende uitvoeringen zoals satellietmodel of cassettemode

– Veelal zeer energiezuinig, sommige airco’s dragen zelfs label A+++

– Voorzien van de meest high tech snufjes om de lucht te zuiveren en te ontvochtigen

– Duurzame oplossing om gedurende het gehele jaar het perfecte binnenklimaat te creëren

De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 16 reviews.