Rugmassage Apparaat Kopen

Het is vaak zo dat wanneer mensen lichamelijke klachten ervaren, de rug erbij betrokken is. Dit is vrij logisch als je bedenkt wat voor belangrijk onderdeel het is van jouw lichaam. Je rug is namelijk een erg belangrijk verbindingsstuk tussen je ledematen. Omdat de rug ook veel wordt gebruikt, ontstaan er ook vaak klachten die verschillende oorzaken kunnen hebben. Een oplossing om dit probleem te verhelpen is het kopen van een rugmassage apparaat. In dit artikel gaan we het hebben over zo’n apparaat en hoe het jou kan helpen bij het verhelpen, voorkomen en/of verminderen van rugklachten.

Ik denk dat ik mezelf wel kan beschouwen als ervaringsdeskundige als het gaat om rugklachten. Al sinds ik jong ben heb ik hier namelijk mee te maken. De oorzaak was bij mij vrij makkelijk te achterhalen. Ik had een verkeerde houding bij het zitten en lopen. Dit zorgt voor een verkeerde houding in mijn rug, waardoor klachten ontstaan. Tot op heden is het nog steeds niet gelukt om mijn houding voor altijd te verbeteren. Dat is namelijk ook erg lastig. Daarom ben ik mij ook gaan verdiepen in andere oplossingen. Uiteindelijk heb ik een oplossing gevonden die in ieder geval tijdelijk mijn klachten konden verhelpen. Deze oplossing was namelijk het kopen van een rugmassage apparaat. Hierdoor kon ik als ik even tijd had mijn rugspieren laten ontspannen waardoor ik eventjes klachtenvrij was. Het is helaas geen permanente oplossing van het probleem, maar ik ben al heel blij dat er een tijdelijk oplossing voor de klachten is.

Waarom een rugmassage apparaat kopen?

Het hebben van rugklachten op zichzelf is al erg vervelend. Als de klachten ook op de lange termijn aanhouden kan het zich uiten in een chronisch probleem. Veel mensen hebben om verscheidene redenen te maken met klachten die te maken hebben met hun rug. Hier wordt later in dit artikel nog wat dieper op ingegaan.

De hoofdreden waarom je een rugmassage apparaat zou kunnen kopen, is puur voor de ontspanning. Niet alleen voor jouzelf, maar ook voor je spieren. Wanneer jouw spieren kunnen ontspannen, is dat een fijn gevoel, met name wanneer jij een zware fysieke dag hebt gehad. Zo kan je even lekker ontspannen en de volgende dag er weer tegenaan.

Een andere reden voor het kopen van een rugmassage apparaat is dezelfde reden als die ik hierboven al had gegeven. Het kan net als voor mij, voor jou ook een tijdelijke oplossing zijn voor het verlichten van jouw klachten. Als jij net als ik een slechte houding hebt en jij vindt het net zo lastig om dit probleem op te lossen, is zo’n rugmassage apparaat een fijne uitkomst.

Waar is een rugmassage apparaat goed voor?

Een rugmassage apparaat is goed voor meerdere dingen. Het is ten eerste logischerwijs ontwikkeld voor het masseren van de rug. Daar is het dan uitermate geschikt voor.

Een rugmassage apparaat is tevens goed voor een fijn momentje van ontspanning. Wanneer je even in de stress zit of spanning ergens van hebt, is het heerlijk om even gebruik te maken van jouw rugmassage apparaat.

Een rugmassage apparaat is bovenal goed voor het verlichten van vervelende rugklachten. Het is niet gegarandeerd dat de klachten zullen verdwijnen, maar het kan de pijntjes zeker verlichten. Mocht je echt vervelende klachten blijven houden, is een bezoek aan een medisch specialist aan te raden.

Wat zijn veel voorkomende rugklachten?

Rugklachten komen in allerlei soorten. De pijn die jij ervaart kan mild zijn, maar ook zeer heftig. Ook in de duur van de klachten kan een enorm verschil zitten. Soms houdt de pijn een dag of paar dagen aan, maar soms kan de pijn ook jarenlang aanhouden. In dat laatste geval is er sprake van chronische rugpijn. Het type pijn die jij voelt kan ook verschillend zijn. De één ervaart een soort zeurende pijn en de ander scherpe pijn.

Een soort pijn in je rug die bij mensen veel voorkomt is lage rugpijn. Deze pijn komt voort uit het lage deel van jouw rug. Deze pijn is erg vervelend omdat deze je kan belemmeren bij zelfs de meest simpele beweging.

Een ander soort pijn in jouw rug kan zijn midden rugpijn. Dit is een pijn die zit in het midden van de rug en loopt vaak door tot onder aan de nek. Klachten in dit gebied kunnen zorgen voor pijn en stijfheid en kan een bewegingsbeperking veroorzaken.

Ook kan het zijn dat jij last hebt van een hernia. In dat geval ervaar jij continue pijn. Een hernia is een uitstulping van weefsel of een orgaan in een lichaamsholte.

Wat voor klachten jij ook ervaart, het is nooit fijn. Door het kopen van een rugmassage apparaat kan jij een groot deel van de rugklachten verlichten. Echter, zoals ook al eerder aangegeven, is het absoluut geen vervanging van medische hulp. Als dit noodzakelijk is, moet je dat ook echt gaan zoeken.

Hoe ontstaan rugklachten?

Er zijn meerdere manieren waarop rugklachten kunnen ontstaan. Klachten kunnen abrupt ontstaan wanneer je bijvoorbeeld een verkeerde beweging hebt gemaakt of bent gevallen. Je rug schiet dan in de kramp en hier kan je dan wel even flink last van hebben.

Ook kan het zo zijn dat je tijdens jouw slaap verkeerd hebt gelegen. Als dat het geval is word je met een vervelend, vaak stijf, gevoel wakker in jouw rug.

Daarnaast kunnen rugklachten ook geleidelijk ontstaan. Vaak komt dit door het aannemen van een verkeerde houding tijdens het zitten, liggen of lopen. Je rug is hiervoor gevoelig als jij dit langdurig volhoudt. In het voorbeeld over mijzelf die ik eerder had gegeven is dat ook het geval geweest.

Hoe kan je rugklachten voorkomen?

Als er manieren zijn om klachten te voorkomen, is dat altijd een goede uitkomst. Deze manieren zijn er ook in het geval van rugklachten.

De beste manier voor het voorkomen van rugklachten is het aanhouden van een gezonde levensstijl en genoeg bewegen. Op die manier train jij ook je gewrichten en maak jij je rug sterker Hierdoor kan de rug meer verdragen en krijg je minder snel last van klachten. Voldoende beweging is tevens altijd essentieel, dus niet alleen voor het voorkomen van rugklachten.

Het is van belang dat jij ervoor zorgt dat je geen langdurige periode van inactiviteit hebt. Altijd moet je ervoor zorgen dat je in beweging blijft, hoe minimaal dat ook is. Een erg goede activiteit dat goed is voor je rug, is zwemmen. Ook yoga is bijvoorbeeld goed voor je rug. Deze activiteiten bevorderen de krachtsopbouw van jouw rug. Oefeningen doen zoals opdrukken zorgt er ook voor dat de rugspieren zich versterken.

Het letten op jouw houding is ook van essentieel belang. Dit kan lastig zijn als je niet weet wat een goede houding is. Zelf ben ik daarmee ook de mist in gegaan en hier ondervind ik nog steeds de gevolgen van. Een goede tip is bijvoorbeeld wanneer jij bukt om iets van de grond af te rapen, om je rug recht te houden wanneer jij door je knieën gaat.

Welke rugmassage apparaten zijn er?

De werking van een rugmassage apparaat verschilt per type. Er zijn namelijk verschillende soorten als het gaat om rugmassage apparaten. Echter hebben ze allemaal hetzelfde doel, namelijk om de spieren van je rug te laten ontspannen.

Een rugmassage kussen is één van de meest gebruikte massageapparaten als het gaat om de rug. Deze kan je plaatsen waar je wilt, bijvoorbeeld op een stoel of bank. Vervolgens kun jij de massage instellen. Een optie die je dan hebt is bijvoorbeeld een trilmassage.

Een massage gun is makkelijk zelf te gebruiken. Deze kan je toepassen op meerdere delen van jouw lichaam. Daardoor ben je met dit apparaat niet beperkt tot alleen de rug.

Ook bestaat er zoiets als een massagegordel. Dit is letterlijk een gordel die je kunt bevestigen aan meerdere delen van jouw lichaam. Als je hem wilt gebruiken voor je rug, plaats je hem om je middel als een soort gordel, zodat hij precies drukt op het punt waar jij pijn hebt.

Je kan tenslotte ook nog gebruik maken van een massage matras. Hier kan je dan op gaan liggen en vervolgens kan jij de gewenste massage instellen.

Wat is het beste rugmassage apparaat?

Je kan eindeloos speculeren over wat nou de beste producten zijn binnen een bepaalde categorie. Bij massageapparaten is dat extra lastig, omdat vooral hierbij je eerst moet hebben getest voordat je weet of het voor jou werkt. Zelf heb ik verschillende ervaringen met verschillende rugmassage apparaten en heb ik allerlei verschillende reviews gelezen van andere mensen. Daarom kan ik denk ik wel een inschatting maken van wat het meest effectieve massageapparaat is voor de rug.

Het beste massageapparaat voor de rug is waarschijnlijk de massage gun. Dit apparaat kan je niet alleen op de rug gebruiken, maar is geschikt voor de meeste delen van jouw lichaam. Het apparaat is ontwikkeld om op een speciale manier te kunnen masseren, die normaal alleen door specialisten kan worden gedaan. Het massageapparaat zorgt ervoor dat de spieren in je rug kunnen ontspannen.

Het is een handmatig apparaat en makkelijk thuis te gebruiken. Het kan je helpen bij verscheidene problemen. Spierpijn is met het apparaat makkelijk te verhelpen, doordat je de knelpunten in je rug kunt ontspannen. Ook kan dit apparaat jouw helpen met het verminderen van stress en slaapproblemen. Een ontspannen lichaam heeft namelijk een positief effect op het slaapritme. Zo blijkt uit onderzoek dat een massage van een uur gelijk staat aan zeven uur slaap.

Wanneer jij fanatiek bent als het gaat om sporten, kan je met behulp van het apparaat sneller herstellen. Dat is ideaal als jij van plan bent om de volgende dag weer te gaan sporten.

De massage gun maakt kloppende en trillende bewegingen. Hiermee worden de knedende bewegingen van een massage met menselijke handen nagebootst.

Al met al is het dus een handig en effectief apparaat dat jou helpt bij het ontspannen van jouw spieren en zo klachten kan verlichten. Het enige nadeel is wel dat jouw rug een beetje lastig te bereiken is als jij jezelf wilt masseren met behulp van het apparaat. Daarom heb jij hoogstwaarschijnlijk wel de hulp van iemand anders nog nodig. Mocht jij geïnteresseerd zijn in een massage gun, kan je er hier één bestellen.

Ervaringen met rugmassage apparaten

Zoals ik eerder ook had aangegeven, ben ik mij ook gaan verdiepen in de ervaringen van anderen als het gaat om rugmassage apparaten. De ervaringen die hieronder staan vermeld, zijn ervaringen met het apparaat die hierboven aangeprezen staat.

Iemand geeft aan dat ze de massage gun een erg fijn apparaat vindt. Ze is namelijk erg sportief en moet daarom soms tijd gunnen aan haar spieren om te herstellen. De rug is dan het voornaamste probleem, omdat dit ook de eerste plek is waar het pijn gaat doen als ze haar lichaam overbelast. Door het gebruik van het apparaat kan deze tijd worden verminderd en kan ze sneller herstellen.

Iemand anders geeft weer aan het apparaat te hebben gekocht omdat zij last had van stress. Ze zocht naar alle mogelijke manieren om dit tegen te gaan. Een massage leek haar wel wat, maar ze had geen zin om steeds naar een masseur te gaan. Daarom had zij dus de keuze gemaakt om een massageapparaat te kopen. Dat werd uiteindelijk de massage gun. Deze gebruikt zij dagelijks om te ontspannen en bevalt zeer goed. Ze geeft aan dat haar stress er duidelijk door wordt verminderd.

Weer iemand anders geeft aan dat hij, net als ik, een rugmassage apparaat heeft gekocht omdat hij een slechte houding heeft. Het veranderen van de houding is moeilijk, dus daarom maakt hij iedere dag gebruik van de massage gun om zo toch de spieren even te kunnen ontspannen. Dit helpt erg goed en geeft een fijn gevoel, omdat hij de hele dag verkeerd loopt, met pijn in zijn rug als resultaat.

Conclusie

Het hebben van pijn in je rug is absoluut niet fijn. Dit kunnen verschillende soorten pijn zijn en kunnen verschillende oorzaken hebben. Om de pijn te verlichten, kan je een rugmassage apparaat kopen. Het gebruik hiervan zorgt ervaar dat de spieren in jouw rug kunnen ontspannen. Het kan ook zorgen voor vermindering van stress en helpen bij het verbeteren van jouw slaapritme.

 

De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.