Tristar Airco

Tristar staat bekend om apparaten die niet al teveel kosten. Het motto van Tristar is dan ook dat apparatuur voor iedereen toegankelijk moet zijn en daardoor biedt de fabrikant producten tegen betaalbare prijzen aan. Ideaal voor mensen met een kleinere portemonnee die toch graag een airconditioning systeem in huis willen hebben.

Daarentegen zijn de apparaten van Tristar doorgaans niet voorzien van de meest hoogstaande technische snufjes. Dit omdat ze op die manier de prijs zo laag mogelijk kunnen houden. Dat wil niet zeggen dat de producten van Tristar, waaronder de airco’s, niet goed of niet geavanceerd zijn. Integendeel, de Tristar airconditioningsystemen kunnen geclassificeerd worden als prima apparaten die gewoon basic zijn en goed werken. De airco’s van Tristar zijn simpel in gebruik en doen wat ze beloven.

De verschillende typen airco’s van Tristar

Zoals bij alle airconditioningsystemen blijft het principe hetzelfde, waarbij de warmte uit één ruimte wordt verwijderd en vervangen wordt door gekoelde droge lucht.
De hete lucht wordt afgevoerd, normaliter via een pijp of afvoerslang naar buiten. Dit is vaak het geval bij mobiele airco’s. Of je liever een mobiele of vaste airco kiest, is afhankelijk van de ruimte waar je de airco gaat plaatsen en je eigen persoonlijke wensen. Beiden versies hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Het grootste voordeel is dat je een mobiele airco kunt verplaatsen, maar vaak is er wel  en raam, deur of andere uitlaat in de buurt van de airco nodig voor een afvoerslang .

Een punt waar je rekening mee moet houden. Een vaste airco gaat doorgaans op in het interieur, waardoor mensen met kleinere ruimtes, beter af zijn met een vaste airco. Daarentegen kan een vaste airco vaak maar een ruimte verkoelen of verwarmen. Tristar heeft staande, mobiele airconditioningsystemen op de markt gebracht en vaste airco’s die je kunt ophangen. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur, is er dus keuze volop.

Airco met of zonder buitenunit?

Dan is er ook nog een andere optie. Je kan gaan voor een model met of zonder buitenunit. Als je liever kiest voor eentje zonder, dan hoef je buiten geen plek aan de muur te zoeken of te hebben voor de buitenunit. Deze modellen zijn in het algemeen ook goedkoper. Airco’s met een buitenunit hebben dan weer als voordeel dat de lawaaierige onderdelen van het airco systeem in deze buitenunit kunnen geplaatst worden. Hierdoor heb je minder last van geluid binnenshuis. Wel moet je ruimte buiten hebben voor een buitenunit en esthetisch gezien is het niet altijd mooi.

Staande, mobiele airco’s van Tristar

Tristar heeft verscheiden mobiele airco’s. Handig, want het grote voordeel van mobiele airco’s is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen door de wieltjes onder de airco. Als je slaapkamer te warm is, neem je ‘m eenvoudig daar mee naar toe. Of naar welk ander vertrek dan ook. Als je een multifunctionele airco hebt, die dus ook als luchtontvochtiger werkt of als verwarming, dan kun je dus makkelijk het klimaat binnenshuis regelen, in zowat elke ruimte. Hieronder een greep uit het aanbod van staande, mobiele airco’s van Tristar die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

De Tristar AC-5527PR Airconditioner

De Tristar AC-5527PR Airconditioner kost iets rond de tweehonderd euro, uiteraard afhankelijk van de winkel of webshop waar je deze koopt. Het is een mobiele airconditioner die compact is en overal kan worden ingezet waar verkoeling nodig is. Het heeft een laag energieverbruik en wordt geleverd met afvoerslang.

De Tristar AC-5477CH Airconditioner

Iets duurder is de Tristar AC-5477CH Airconditioner. Het verschil zit ‘m eigenlijk in de snelheidsinstellingen. Zo is bij dit exemplaar de ventilatiesnelheid te regelen en is er een temperatuur indicatie zichtbaar, iets dat bij de goedkopere (Tristar AC-5527PR Airconditioner) ontbreekt.

De Tristar AC-5560 Airconditioner

De Tristar AC-5560 is de iets luxere en duurderdere variant met vier mogelijkheden: dit apparaat werkt als verkoeler, verwarmer, als luchtontvochtiger en als ventilator. Als je dus graag een lekker koel briesje in de ruimte wilt hebben, zet je één van de twee ventilatorstanden aan. Een groot pluspunt van deze airco is dat de AC-5560 in alle tijden in huis kan blijven staan, want deze is dus tijdens alle seizoenen te gebruiken. Het vermogen is zo’n  2.7 kW.

Vaste airco’s van Tristar

De vaste airco’s van Tristar worden Inverters genoemd. Hierdoor kun je dus makkelijk en en snel het onderscheid maken tussen mobiele en vaste Tristar airco’s. Hieronder twee goedverkopende vaste airco’s van Tristar.

De Tristar AC-5421 Airconditioner

Een goed verkochte airco is de Tristar AC-5421 Airconditioner (Inverter). Hiermee kun je een ideaal binnenklimaat creëren door verkoeling, ventilatie en verwarming. Drie in één dus. Deze airco bestaat uit een binnenunit en een buitenunit die je buiten, bijvoorbeeld op het dak of de muur, kunt plaatsen. Met de afstandsbediening bestuur je de airco binnenshuis en je hebt zo geen last meer van slangen die je via het raam moet laten lopen. Wil je gaag een steentje bijdragen aan het milieu, dan ben je met de Tristar AC-5421 Airconditioner goed af, want door het energielabel A, verbruikt deze airco zo min mogelijk energie.

De Tristar AC-5427 Airconditioner

Wil je het neusje van de zalm, ga dan voor de Tristar AC-5427 Airconditioner. De airco behoort tot de duurdere airco’s van Tristar, maar dan heb je ook wel wat. Allereerst: het is de enige airco van dit merk die energielabel A++ heeft. Een groene airco dus die zeer zuinig is. En daar houdt het niet bij op. Je kunt bij deze mobiele airconditioner zowel kiezen voor koelen, het ontvochtigen van de lucht als voor verwarmen. Drie functies dus in een. Daarnaast is een groot pluspunt dat je  zelf de temperatuur kan instellen van 16 tot 31 graden. Bovendien is het een zeer geluidsarme airco. Een punt dat voor veel mensen belangrijk is. Daardoor is de Tristar AC-5427  geschikt voor plaatsing in de slaapkamer. Voor de prinsen en prinsessen op de erwt onder ons, is er speciaal de functie ‘slaapmodus’ voorhanden,  waardoor deze airco nog zachter te werk gaat. Met de digitale timer kun je ook instellen dat de airco zichzelf in- of uitschakelt.

Uiteraard zijn bovenstaande airco’s maar een greep uit het aanbod van airconditioningsystemen van Tristar. De fabrikant heeft meerdere modellen in de AC-serie.

Enkele belangrijke kenmerken van Tristar airco’s op een rijtje:
  • De prijzen van Tristar zijn zeer schappelijk. Mensen die niet veel te besteden hebben, kunnen dus alsnog met wat geluk een Tristar airco kopen
  • Tristar biedt niet de meest vernuftige airco’s, maar wel stevige en goedwerkende airco’s
  • Het assortiment airco’s Tristar bestaat uit mobiele en vaste systemen
De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.