Whirlpool Airco

Whirlpool Corporation is een Amerikaanse producent van hoogstaande huishoudelijke apparaten die in de loop der jaren internationale bekendheid heeft weten te bereiken. Whirlpool zag het levenslicht in 1911. Het hoofdkantoor staat in Michigan, maar het befaamde Whirlpool heeft inmiddels wereldwijd overal vestigingen opgebouwd. De fabrikant staat bekend om het produceren van allerlei kwalitatieve huishoudelijke artikelen, waaronder zeker ook airconditioners. Deze zijn voorzien van de meest technische snufjes en vaak compact van vorm. 

Met een Whirlpool airco in huis, ben je doorgaans verzekerd dat je een hoogstaand product in huis hebt gehaald, want het label behoort tot de categorie A merken. De prijzen van dit merk liggen zo tussen de driehonderdvijfitg en zeshonderd euro. En dat is best redelijk geprijsd als je soortgelijke aircosystemen op de markt met elkaar vergelijkt. Whirlpool staat ook bekend als een betrouwbaar merk. Daarnaast zijn de meeste Whirlpool airco’s voorzien van het zogenoemde 6th Sense functie. Hieronder meer informatie over deze bijzondere functie speciaal ontwikkeld door Whirlpool.

6th Sense functie

Whirlpool wil zich onderscheiden door betrouwbare airco’s te bieden met een speciale functie: de 6th Sense functie. Wat is dit precies? De ingebouwde sensor in de airco’s evalueert de temperatuur in het vertrek en past dan automatisch de temperatuur en ventilatiesnelheid aan. Wordt het ietsjes warmer, dan gaat het apparaat meer en harder verkoelen en vice versa. Hierdoor heb je altijd een aangename temperatuur in huis dankzij deze technologie. En daarnaast is het de ideale oplossing waarbij niet alleen comfort, maar ook  energiebesparing hand in hand gaan. Bovendien kiest deze functie ook de optimale combinatie tussen koelen of ontvochtigen. De 6th Sense functie zorgt dus voor en een ideale temperatuur en een gezonde lucht in huis.

Vijf redenen om een airco aan te schaffen

Er zijn goede argumenten te noemen waarom mensen een airco aanschaffen. Uiteraard is het eerste waar de meesten meteen aan denken: verkoeling. Een aangename koelheid op kantoor of in huis op warme dagen is geen overbodige luxe. Dat is ongetwijfeld de eerste reden waarom veel mensen een airco aanschaffen. Maar er zijn meer redenen te benoemen.

De ontwikkeling van airconditioningsystemen hebben in de afgelopen tien jaar gezorgd voor meer comfort en gemak in onze huizen en de manier waarop we dingen doen. En er is beter nagedacht over de manieren van klimaatbeheersing. Daardoor is een airconditioningsysteem steeds meer ontwikkelt tot een multifunctioneel product. Zo hebben bepaalde airco’s inmiddels ook een verwarmingsfunctie ingebouwd. Het koelproces kan dan worden omgedraaid. Op koudere dagen heb je dus ook meteen een verwarming in huis. En zo is een airconditioner in alle seizoenen te gebruiken. De derde reden is ontvochtigen.

Een belangrijke functie die niet onderschat mag worden. Teveel vocht in de ruimte kan voor ongunstigheden zorgen. Denk aan vochtplekken en schimmel in huis. Ook kunnen ademhalingsproblemen veroorzaakt worden door een hoge luchtvochtigheid in huis en gewrichtspijn en reuma verergeren. Bovendien kunnen airco’s worden ingezet om de lucht in een vertrek goed te laten ventileren. Een slechte ventilatie in een vertrek kan voor vervelende gezondheidsklachten zorgen, denk aan hoofdpijn, duizeligheid en droge ogen of mond

Ook hooikoortspatiënten hebben baat bij een airco die kan ventileren. Frisse buitenlucht kan dan door de airco worden aangevoerd waardoor er geventileerd wordt. Vaak beschikken airco’s over luchtfilters die slechte deeltjes en pollen in de lucht zuiveren. Dat brengt ons meteen op de vijfde reden: goede airco’s met meerdere functies zoals ventilatie en ontvochtigen maken de lucht in een ruimte gezonder. Dus als slotsom zijn de vier meest belangrijke redenen om een airco aan te schaffen: voor verkoeling, voor de verwarmingsfunctie, als ontvochtiger, om de lucht te ventileren en om een gezonde lucht te creëren.

De beste Whirlpool airco’s

Whirpool heeft airco’s in verschillende prijsklassen. Voor ieder wat wils dus. Het label heeft ook airco’s met energieklasse A+++ en dat is best bijzonder, want niet veel airconditioningmerken hebben dit. Als je om uiterlijk geeft, dan ben je ook goed uit met Whirlpool. Opvallend is namelijk dat Whirlpool zowel zwarte als witte airco’s op de markt brengt. Degenen die dus een voorkeur voor een kleur hebben of trendgevoelig zijn, hebben volop keuze uit het assortiment airco’s van Whirlpool. Hieronder lichten we enkele Whirlpool airco’s uit die hoge scores behalen.

Whirlpool PACW212CO

Deze airco is geschikt voor ruimtes tot en met 60 m³ en is een mobiele airco met slimme wielen die meedraaien zodat je de airconditioner eenvoudig kunt verplaatsen. De prijs varieert tussen de vierhonderd en 450 euro. Uiteraard is deze airco ook voorzien van de bekende Whirlpool 6th Sense functie, waardoor de temperatuur automatisch in de ruimte meegaat dankzij de temperatuursensor. Deze PAC koelt makkelijk en heeft als extra functies: ventileren, verwarmen en ontvochtigen. Het apparaat verbetert dus meteen ook de lucht in het vertrek waar deze geplaatst wordt. Hierdoor haal je meteen een multifunctioneel apparaat in huis. Deze airco belooft ook door de stille modus een geluidsvermindering van maar liefst 70% door de slimme technologie van het langzaam laten draaien van de verdamper en ventilator.

Whirlpool PACB29HP Airco

De mobiele Whirlpool PACB29HP Airco komt in een zwarte als witte uitvoering. Je kunt dus kiezen welke beter bij het interieur past. Dit apparaat is geschikt voor ruimtes van 20 tot 30 m². Als je niet veel ruimte in huis of in een vertrek hebt, dan is deze airco ideaal. Het compact ontwerp zorgt daarvoor en is daarnaast eenvoudig vervoerbaar dankzij de wielen. De PACB29HP is voorzien van een speciaal HEPA filter, die hele kleine deeltjes stof kan tegenhouden. Een groot voordeel voor mensen die last hebben van allergieën. Ook is dit exemplaar energiezuinig doordat het een A+ energielabel draagt. Deze airconditioner is ook in de herfst en winter te gebruiken, dankzij de verwarmingsfunctie. Je kunt zelf instellen hoe warm of koud je het wilt hebben als de temperatuur zakt of juist warmer wordt. De ingebouwde technologie zorgt ervoor dat de temperatuur in de ruimte dan automatisch geregeld wordt. Hierdoor werkt deze airconditioning ook als ontvochtiger. Zonder omkijken wordt dus de temperatuur geregeld in huis, dat maakt deze airco multifunctioneel.

Enkele belangrijke kenmerken van Whirlpool airco’s op een rijtje:

  • Amerikaans merk
  • Assortiment airco’s in zwarte en witte uitvoeringen
  • Standaard fabrieksgarantie van 24 maanden van Whirlpool voor mobiele airco’s, na registratie zelfs een extra garantiejaar (totaal 3 jaar)
  • Airco’s zijn voorzien van 6th Sense functie
De waardering van www.qqp.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 21 reviews.